G4S: Vi er meget overraskede over Københavns Kommune

Enhedslistens forslag om at vagtselskabet G4S skal udelukkes fra at arbejde i København, der blev vedtaget i Københavns Borgerrepsæsentation torsdag aften med stort flertal, kommer meget bag på G4S.

-Jeg er overrasket over at de ikke har bedt om nogen som helst kommentar, så beslutningen er truffet på et udfuldstændigt grundlag, for vi ikke er hverken blevet hørt eller kontaktet, siger Søren Lundsberg, Group General Counsel i G4S til TV2/Lorry.

Tilbage i 2002 blev det dansk-britiske G4S også kritiseret for at beskytte bosættelserne. Dengang valgte selskabet at trække sig ud efter internationalt pres. Nu er de altså tilbage. Og da diskussionen om det igen opstod før jul, fik de professor, dr. jur. Hjalte Rasmussen fra Københavns Universitet til at vurdere
lovligheden efter folkeretten af G4S' aktiviteter i Østjerusalem og på Vestbredden. Han besøgte området og har i dag konkluderet, at G4S hverken har overtrådt internationale konventioner eller national lov.

Det har ingen betydning, mener Socialborgmester Mikkel Warming fra Enhedslisten, der stod bag forslaget om at undersøge, hvordan Københavns Kommune kan trække sig ud af engagementet med G4S.
-Så længe de ikke fuldstændig kan afvise, at de arbejder på Vestbredden, så kan vi ikke forsvare at tillade at københavnernes penge bliver brugt til at købe varer fra dem, siger Mikkel Warming.

København og G4S indgik i 2007 Danmarks største aftale om overvågning og sikring af blandt andet kommunens over 1000 adresser og mere end 50.000 medarbejdere. Siden er engagementet blevet mindre og er i 2009 opgjort til 17,5 millioner kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik