Fysisk udfoldelse i flot natur: Her er syv anbefalinger i Vallensbæk

Prøv kræfter med Stand Up Paddling, kør på mountainbike i Skovmosen eller tag svævebanen på Naturlegepladsen ved Golfsvinget. Mulighederne for fysisk aktivitet er mange i det rekreative Vallensbæk.

TV 2 Lorry har snart besøgt samtlige af Lorrylands 34 kommuner i forbindelse med vores sommerudsendelse, ’Oplev Lorryland’. I disse udsendelser har vi givet borgmestre og lokale ildsjæle muligheden for at komme med anbefalinger til, hvad man bør opleve, hvis man kommer forbi deres område.

Vi har denne gang været forbi Vallensbæk Kommune – en kommune, der byder på sportsaktiviteter, flot natur og en lokalhistorisk udstilling.

Stand Up Paddling (SUP)

Fra havnen i Vallensbæk kan du i løbet af sommeren forsøge at holde balancen på et Stand Up Paddle Board – et bredt surfbræt, man står oprejst på. I hænderne holder man en pagaj, der bruges til fremdrift og kontrol af surfbrættet.

I de næste par uger vil der være gratis SUP-træning i Vallensbæk Havn, og hvis du herefter har fået blod på tanden, kan du fortsætte med at dyrke sportsaktiviteten i Vallensbæk Kano- og Kajak Club. Du kan høre mere om de gratis SUP-træninger i videoen øverst i artiklen.

Læs mere om Stand Up Paddling her.

Vallensbæk Fodboldgolf

Vallensbæk Kommune har denne sommer anlagt en helt ny form for bane. På banen kan man spille fodboldgolf – en kombination af minigolf og fodbold. Konceptet er det samme som i minigolf, men i stedet for at bruge en golfbold og en golfkølle bruger man en fodbold og sit bentøj.

Selvom du er en gudsbenådet fodboldspiller, er du langt fra sikret sejren - alt kan ske på fodboldgolfbanen i Vallensbæk. Det eneste, du er sikret, er en sjov eftermiddag med masser af udfordringer på banen med de 18 huller. 

Læs mere her.

Det er helt gratis at benytte fodboldgolfbanen i Vallensbæk.

Skovmosen

Oversvømmede kældre er formentlig ikke det første, du sætter i forbindelse med ’Skovmosen’. Ikke desto mindre var problemet med oversvømmelser i nogle af Vallensbæks bygninger startskuddet til, at det tekniske anlæg, Skovmosen, så dagens lys.

Den tekniske løsning på de oversvømmede kældre er samtidig blevet et rekreativt område, hvor lave træbroer og grusstier snor sig gennem det våde terræn. De mange broer og stier gør området perfekt til gå-, løbe- og cykelture, men der er også plads til blot at nyde naturen på et af områdets opsatte bænke.

Læs mere her.

Skovmosen er et smukt sted til en løbetur.

Lokalhistorisk udstilling  

I Vallensbæk Kultur- og Borgerhus finder du en udstilling om kommunens lokalhistorie. I udstillingens glasmontrer er der placeret gamle genstande, dokumenter, tøj og billeder, der hver især bidrager til den samlede fortælling om fortidens Vallensbæk. Du kan bl.a. opleve Vallensbæk Byhorn, der er dateret til 1794. Ved den lokalhistoriske udstilling er den røde ”TV 2 Lorry anbefaler”-sten placeret.

Læs mere her.

Få et indblik i Vallensbæks fortid på den lokalhistoriske udstilling i Vallensbæk Kultur- og Borgerhus. 

Vallensbæk Naturlegeplads

Vallensbæk Naturlegeplads lægger op til en sjov dag for både store og små. På legepladsen, som er placeret midt i kommunen, finder du bl.a. et legetårn med rutsjebane, et kaltrenet og en svævebane.

Læs mere her.

Oplev Vallensbæk Naturlegeplads - en legeplads, der byder på masser af sjov og leg.

Lille Tilde

Mellem træerne i Vallensbæk Mose står Lille Tilde på lur – en enorm trold, der udelukkende er lavet af affaldstræ. Den store genbrugsskulptur, som Thomas Dambo står bag, er en del af projektet ”De Seks Glemte Kæmper”. De resterende kæmper finder du rundt omkring i naturen på Københavns Vestegn. I træskulpturen er der indbygget 28 fuglehuse, som forhåbentlig bliver taget i brug, når vinteren rammer Vallensbæk Mose.

Læs mere her.

Selvom Lille Tilde er en trold, er den ikke spor farlig.

Det Grønne Strøg

Langs Vallensbæk Torvevej finder du Det Grønne Strøg. Strøget består af en snoede granitsti, der er omkranset af grøn beplantning. Det Grønne Strøg er skabt for at forbinde by og natur, hvilket det gør ved at føre dig fra Stationstorvet til Vallensbæk Strandvej. Langs strøget er der flere oplevelses- og aktivitetsrum.

Dem kan du læse meget mere om her.

Det Grønne Strøg forbinder by og natur i Vallensbæk.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik