Fyringsrunde forude: Økonomisk klemt kommune vedtager budget

Greve Kommune foretager en markant reducering blandt det administrative personale på, fremgår det af budgetforlig.

Økonomien i Greve Kommune har det skidt.

Det sender kommunen ud i en sparemanøvre, hvor flere kommunalt ansatte står til at miste jobbet.

Det står klart, efter Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti med et flertal i byrådet har indgået budgetforlig for de kommende to år.

Her skal der ”reduceres markant i kommunens administrative personale, hvor alle centre må sige farvel til medarbejdere i de kommende år,” fremgår det.

- Dette gør vi med stor beklagelse, men det er et nødvendigt skridt, hvis kommunen skal sikre en bæredygtig økonomi og råderum til at investere i kernevelfærden, står der i budgetteksten.

- Budgettet sætter tæring efter næring. Greve Kommune har gammel gæld fra tidligere tiders oppumpede budgetter, men den praksis vil vi ikke fortsætte. Derfor bruger vi kun de penge, kommunen har, og vi kan ikke tilbyde en gaveregn af nye institutioner og tiltag, siger borgmester Pernille Beckmann fra Venstre.

Præcis hvor mange medarbejdere, der skal fyres som følge af sparerunden, fremgår ikke.

Øget brugerbetaling på børneområdet

Foruden personalereduktionen har partierne bag budgetforliget besluttet at finde nogle penge ved at øge brugerbetalingen på en række områder.

Dykker man ned i forligsteksten kan man blandt andet se, at forældre i kommunen fremover skal betale mere for frokostordningen på dagtilbud.

Forældre i kommunen skal fremover også betale mere for at sende deres børn i fritidsordninger som klubber og SFO’er. Her stiger taksterne med fem procent.

Desuden har kommunen valgt at lukke ordningen med integrationsmedarbejdere på dagtilbudsområdet såvel som folkeskoleområdet.

Plads til skolerenovering

Selvom der ikke er mange penge at gøre godt med, så ønsker parterne bag forliget dog at bryste sig af, at man ikke har skåret væsentligt på børne- og skoleområdet. For eksempel bliver der med forliget ikke flere lukkedage eller lukkedage eller tidligere overgang til børnehaver eller SFO.

- Vi passer godt på både børne- og ældreområdet, og så fortsætter vi den hårdt tiltrængte renovering af vores skolebygninger lige så hurtigt, som der er penge til det", siger borgmester Pernille Beckmann.

Borgmesteren fremhæver dog via en pressemeddelelse, at der i forliget er afsat 162 millioner kroner til at renovere skolebygninger over de næste fire år.

Hele budgettet bliver først endeligt vedtaget efter byrådets formelle andenbehandling den 8. oktober 2018.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik