Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

FV15: Taastrup-firma i valg-orkanens øje

En servicevirksomhed fra Taastrup er blevet omdrejningspunktet i valgkampens første slagsmål.

En enkelt udtalelse fra Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har placeret servicevirksomheden Panorama i Taastrup i valg-orkanens øje.

Løkkes udtalelse kom under valgkampens første partilederdebat i går aftes. Her nævnte han Taastrup-virksomheden som et eksempel på et firma, som ikke kunne holde på en medarbejder, fordi det bedre kunne betale sig for vedkommende at være på kontanthjælp.

Siden udtalelsen er der fra flere sider blevet sat spørgsmål ved Lars Løkke Rasmussens eksempel. Det har blandt andet vakt undren i den lokale afdeling af 3F, som hævder at kende til de overenskomster, der gælder i Taastrup-virksomheden. Berlingske skriver, at fagforeningen kritiserer Venstre-formanden for at fifle med fakta.

Enhedslisten og SF efterspørger, at Venstre-formanden dokumenterer sin påstand i debatten. Også statsminister Helle Thorning-Schmidt (Soc.dem.) 'undrer sig' over eksemplet, siger hun til TV2 News.

Lars Løkke Rasmussen har selv sagt følgende om eksemplet fra Taastrup.

- Jeg har genfortalt historien, præcist som jeg har hørt den hos den virksomhed, jeg besøgte. Selvfølgelig passer den historie, siger Løkke ifølge Ekstra Bladet.

Panorama ønsker ikke at tale om sagen med pressen. Der er ingen interesse i at tale med journalister, lyder det ifølge Ritzau fra Bo Knudsen, der er formand for selskabets ejendomsservice.