FV15: Sygeplejersker revser nulvækst

Nulvækst vil både ramme sygeplejersker og patienter, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden.

- Velfærden betaler prisen for nulvækst i den offentlige sektor. Nulvækst rammer både medarbejderne og patienterne. Selvfølgelig får det mærkbare konsekvenser, hvis der ikke er politisk vilje til at betale, hvad det koster at opretholde et stærkt, tidssvarende sundhedsvæsen.

Formand for Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden, Vibeke Westh, er klar i spyttet, når det handler om konsekvenserne ved at indføre nulvækst i den offentlige sektor.

- Nulvækst vil betyde flere effektiviseringer, flere fyringer og dårligere arbejdsforhold for sygeplejerskerne. Det vil medføre et dårligere forløb for patienterne - blandt andet fordi, der vil opstå flere fejl, fordi personalet er stresset. Nulvækst holder simpelthen ikke, siger Vibeke Westh til TV 2 Lorry.

Kredsformanden uddyber sin holdning i en pressemeddelelse.

- Sygeplejerskerne og de øvrige sundhedsfaglige medarbejdere løber alt for stærkt. Væksten i aktivitet pr. fuldtidsansat på sygehusene steg med 40 procent i perioden 2001-2013, og der er stadig massivt fokus på effektiviseringer. Allerede i dag hænger krav og ressourcer ikke sammen i sundhedsvæsenet, så hvordan skal udviklingen kunne fortsætte, spørger Vibeke Westh i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Jeg har i hvert fald ikke fantasi til at se, hvordan nulvækst frem mod 2020 kan bidrage til bedre sammenhæng, højere kvalitet, større patienttilfredshed, forbedrede arbejdsvilkår og en opfattelse af sundhedsvæsenet som en attraktiv arbejdsplads for unge og for ældre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik