FV15: SF-afhoppere får nyt liv i Folketinget

Alle optalte stemmer viser, at tidligere SF'ere ikke bliver straffet af vælgerne for at skifte parti.

Optælling af de personlige stemmer efter folketingsvalget har været hård læsning for flere markante politiske profiler, der nu siger farvel til Folketinget.

Men det gælder ikke for afhoppere fra SF.

Både Jesper Petersen (S), Astrid Krag (S), Ida Auken (R) og Mattias Tesfaye (S) er blevet valgt til Folketinget, og deres personlige stemmer viser med alt tydelighed, at de ikke er blevet straffet for at være partiafhoppere.

Jesper Petersen, der hoppede fra SF, hvor han var politisk ordfører, til S og blev finansordfører, er valgt ind i Sydjyllands Storkreds med 6842 personlige stemmer.

Astrid Krag, der hoppede fra SF, hvor hun var sundhedsminister, til S og blev skatteordfører, er valgt ind i Sjællands Storkreds med 14.839 personlige stemmer - tredjeflest stemmer i hele kredsen.

Mattias Tesfaye, der forlod SF og meldte sig ind i S, er valgt ind i Københavns Omegns Storkreds med 8545 stemmer.

Og Ida Auken, der forlod SF, hvor hun var miljøminister, til fordel for De Radikale, er valgt ind i Københavns Storkreds med 10.431 stemmer og vipper dermed den tidligere radikale minister Manu Sareen ud af Folketinget.

Jesper Petersen og Mattias Tesfaye var de første til at forlade SF, da de som tro støtter af den tidligere partiformand Villy Søvndal ikke kunne forlige sig med eksformand Annette Vilhelmsen.

Da SF senere trådte ud af regeringen, forlod Astrid Krag partiet samen med de resterende medlemmer af partiets såkaldte "børnebande".

Også Ida Auken hoppede af, da SF fralagde sig regeringsansvaret og gik som den eneste afhopper til De Radikale.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik