FV15: Mercado: Vi skal fokusere på mærkesager

Hvis Konservative bliver mindre, resulterer det i færre, skarpere mærkesager, siger den politiske ordfører.

Hvis De Konservatives folketingsgruppe bliver mindre, som de første valgstedsmålinger viser, kommer det til at betyde færre, men mere klare mærkesager. Det siger politisk ordfører, Mai Mercado.

- Det kommer det til. Siden Søren Pape trådte til, har vi fokuseret på tre mærkesager, siger hun.

- Hvis den her exitpoll står til troende, så kommer der færre ind. Til gengæld hæfter jeg mig også ved, at der kommer nogle nye ind.

Netop udskiftningen i den konservative folketingsgruppe, noterer Mai Mercado sig med glæde.

- Det er altid positivt, at der kommer nye ansigter ind, for et parti har altid brug for nye ansigter og nye kræfter, siger hun

Den politiske ordfører lægger også mærke til, at De Konservative ved det seneste kommunalvalg og det seneste Europa-parlamentsvalg fik omkring otte og ni procent af stemmer.

- Det viser, at de (konservative vælgere. red.) er derude, siger hun.

Den tidligere formand for partiet Lars Barfoed måtte ved sidste valg stå og beklage den lave tilslutning. Han mener, at partiet er fanget i en ond spiral mod bunden, som De Konservative ikke kommer ud af med det samme.

- Vi er inde i en centrifuge, hvor man bliver slynget længere og længere ned. En eller anden dag bliver man jo slynget ud, men det er åbenbart en langsigtet proces, siger han.

Han mener ikke, at partiet har været dygtigt nok til at få overtalt de konservative vælgere, der findes, til at stemme på partiet.

- Alle de undersøgelser, vi laver, viser, at der er mange vælgere, der har de samme værdier som os. Langt flere end de her meningsmålinger og exitpolls tyder på, at vi får, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik