FV15: Måling: Alternativet overhaler Konservative

Uffe Elbæks parti er større end det tidligere regeringsparti i ny måling.

For fire måneder siden havde de stadig ikke samlet underskrifter nok til at stille op, men nu ligner Alternativet efterhånden et parti, der skal i Folketinget i den kommende periode.

Efter flere målinger, hvor partiet krydser spærregrænsen på to procent, ligger Alternativet nu over det tidligere regeringsparti De Konservative i en måling, foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau.

I målingen, som er baseret på telefoninterview udført lørdag, søndag og mandag, får Alternativet en tilslutning på 2,9 procent.

Konservative er nede på 2,5 procent svarende til en halvering af sidste valgresultat på 4,9 procent, som gjorde partiet til Folketingets mindste med otte mandater.

Det vil partiet også blive, hvis målingen omsættes til valgresultatet. Det 100 år gamle parti, der senest sad i regering fra 2001 til 2011, vil i så fald blot få fire mandater, mens Alternativet vil få fem.

Forskellen mellem de to partier ligger dog inden for den statistiske usikkerhed i målingen.

Med målingen fortsætter Alternativet den positive tendens, der mandag sendte partiet over spærregrænsen for første gang i en Voxmeter-måling.

- Vi er ekstremt ydmyge. Om en uge kan det se anderledes ud. Vi tager intet for givet. Vi tager en dag ad gangen, men selvfølgelig er det super motiverende med disse målinger, sagde Uffe Elbæk i den forbindelse til Ritzau og uddybede:

- Der er åbenbart noget i bevægelse lige nu, og det er i den rigtige retning, så det er dejligt.

Tirsdag får partiets økonomiske politik dog det glatte lag i Jyllands-Posten, hvor flere økonomer forudser, at partiets ønske om en arbejdsuge på 30 timer vil udløse græske tilstande i dansk økonomi.

Den konservative leder Søren Pape Poulsen erklærede sig mandag skeptisk over for Voxmeters målinger, som også mandag placerede partiet under tre procent af stemmerne.

- Det eneste, jeg er sikker på, er, at vi ikke ligger så lavt, sagde han mandag til Ritzau.

Siden har partiet lanceret et forslag om, at udenlandske kriminelle ikke skal have adgang til fjernsyn i de danske fængsler.

Det overordnede billede i målingen er fortsat stort set dødt løb mellem de to blokke med 50,0 procent til rød blok og 49,9 procent til blå.

Målingen er foretaget blandt 1050 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester truede med at forlade S - nu skifter han mening

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

20150610-174750-3-1920x1644we.jpg

playDansk Folkeparti reagerer på regnskabsrod for 37 millioner kroner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere