FV15: DF vinder flere mandater i Nordsjælland

Dansk Folkeparti går fra 1 til 3 nordsjællandske mandater. Radikal ministers skæbne afgøres af fintællingen i morgen.

Dansk Folkeparti går fra 10,5 pct. til 18,7 pct. af stemmerne i Nordsjælland og vinder hele 2 mandater. Det kan betyde genvalg til Pia Aldelsten - og at Marlene Harpsøe skal passe både sin plads i Region Hovedstaden og nu i Folketinget.

Socialdemokraterne går beskedent frem til 22,6 pct., men vinder et mandat på fremgangen.

Liberal Alliance går frem fra 1 til 2 mandater i Nordsjælland, mens Alternativet tager et tillægsmandat i kredsen og Enhedslisten beholder sit ene.

De helt store tabere i Nordsjællands storkreds bliver Venstre og De Radikale, der hver taber et kredsmandat. Det betyder at den Radikale udenrigsminister Martin Lidegaard skal sætte sin lid til at han sætter sig på partiets tillægsmandat i kredsen for at komme i Folketinget.

Venstres taber mere end hver tredje af sine nordsjællandske vælger og går fra 32 pct. til 20,5 pct. af stemmerne og dermed et tillægsmandat i storkredsen. Partiet har nu 3 kredsmandater i Nordsjælland.

De Konservative overlever i Nordsjælland og landsdelens konservative borgmestre her bevarer dermed deres regionale repræsentant i Folketinget.

Konservative får 5,3 pct. af de nordsjællandske stemmer ved dette valg mod 6,9 pct. for fire år siden. Det betyder at beholder partiet sit tillægsmandat i storkredsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20160205-173113-4-1000x667we.jpg

Opsigtsvækkende meldinger fra borgmester følges af partiledelse

københavns rådhus

Forvaltning finder rod i regnskaberne for over 37 millioner kroner

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere