00:29

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

FV15: Alternativet: Støt bæredygtige iværksættere

Alternativets vil støtte bæredygtige iværksættere i to år med en ydelse, der svarer til 80 procent af dagpenge.

Det skal være nemmere at komme i gang med livet som iværksætter i Danmark. Det mener Alternativet, der har et konkret forslag til at få ledige ud over rampen som iværksættere.

- Vi vil godt give en give en toårig iværksætterstøtte til ledige, der har lyst til at gå i gang med noget, der har en bæredygtighedsvinkel, og det kunne fx være et socialt aspekt eller et miljømæssigt aspekt', siger Christian Poll fra Alternativet i TV 2 Lorrys valgprogram 'Valg i privaten'.

Iværksætter-ydelsen er tænkt som en del af dagpengesystemet og rummer to elementer: 80 procent af en normal dagpengesats og rådgivning undervejs i forløbet.

Efter to år skal iværksætteren være i stand til at tjene sin egen løn i den nyetablerede virksomhed, lyder det fra Alternativet.

'Valg i privaten' er TV 2 Lorrys live-program, hvor valgdebatten flytter helt ud i dagligstuerne. Det er seerne, der sætter dagsordenen, og de lokale kandidater bliver direkte konfronteret med de hverdagsproblemer, der optager vælgerne.

I denne udgave af programmet er Christian Poll (Alternativet), Mette Thiesen (Kons.) og Claus Hjort Frederiksen, MF (Venstre) på besøg hos skoleleder Ditte Aagaard i Nøddebo i Nordsjælland.