Furesø Kommune afsætter flere penge til børn og ældre

Et enigt byråd i Furesø har nu besluttet, at de vil prioritere flere penge til kommunens børnefamilier og ældre.

Furesø Kommune forventer at skulle byde velkommen til mange nye børnefamilier frem mod 2022. Derfor har et enigt byråd nu lavet en aftale om, at der i de kommende 4 år skal afsættes mere end 260 mio. kr. til nybyggeri, renovering og vedligeholdelse af skoler og daginstitutioner. Pengene skal blandt andet bruges på at bygge tre nye daginstitutioner men også til at forbedre og renovere skoler, legepladser og toiletforhold. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Der er i budgettet også afsat penge til, at skoler og daginstitutioner kan ansætte flere lærere og pædagoger i takt med, at børnetallet stiger.

På ældreområdet sættes der flere penge af til forebyggelses- og aktivitetscentrene Skovgården og Gedevasevang og til genoptræning på Svanepunktet. Visitationen og hjemmeplejen skal have et servicetjek, lyder det.

Der er også enighed om en tryghedspakke med fokus på at forebygge indbrud og anden kriminalitet.

Bred enighed

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) er glad for, at det er et enig byråd, der står bag det nye budgetforlig, der dog først endeligt godkendes på et byrådsmøde den 11. oktober:

- Det giver stabilitet, at vi i fællesskab tager ansvar for at udvikle Furesø. Vi har i fællesskab i de senere år fået styr på økonomien og sparet op. Det er afgørende for, at vi nu kan investere i fremtiden og de behov som følger af, at vi i Furesø bliver flere ældre og flere børnefamilier, siger han i pressemeddelelsen.

Kommunens konservative viceborgmester, Susanne Mortensen, er også tilfreds med aftalen:

- Jeg er meget tilfreds med, at der nu er flere midler i værdighedspuljen, og at vi kan forbedre forholdene på vores rehabiliteringscenter på Svanepunktet. Vi er også meget tilfredse med, at vi er nået til enighed om at skabe tryghed for alle borgere igennem en styrket indsats for gadeplansmedarbejdere og servicevagt, siger hun i pressemeddelelsen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik