Furesø vil lynhurtigt finde en plejefamilie til hittebarn

Når politiet har undersøgt sagen om hittebarnet fra Farum, skal den nyfødte straks i pleje, siger kommune.

Furesø Kommune står klar til at kontakte plejefamilier, der kan tage sig af den lille nyfødte pige, der torsdag er blevet fundet under en busk, viklet ind i et håndklæde og to plastikposer.

Det forklarer Mikkel Damgaard, centerchef i Center for Børn og Familier i Furesø Kommune.

- Der hvor vi er nu, skal politiet sammen med Rigshospitalet prøve at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, og om man kan finde moren til barnet, siger han.

- Når barnet er blevet stabiliseret, vil sagen overgå til Furesø Kommune, og så skal vi finde en plejefamilie til barnet, hvis ikke vi har fundet moren.

- Dels har vi selv nogen, vi kan kontakte, og såfremt vi ikke selv kan finde en, kan vi indgå et samarbejde med andre kommuner, fortsætter han.

Den lille pige, der blev fundet torsdag formiddag, var formentlig kun få timer gammel, da en forbipasserende opdagede hende i Farum.

Pigen beskrives som en smule mindre end normalt, lys i huden og efter omstændighederne ved godt helbred.

Nu er det ifølge Mikkel Damgaard en lægefaglig vurdering, der skal afgøre, hvor længe pigen skal være på Rigshospitalet, hvor hun torsdag er lagt i en kuvøse.

Ifølge borgmester i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen, handler det om at rykke hurtigt, så snart pigens helbred er godt nok, til at hun kan blive flyttet til en plejefamilie.

- Hvis løsningen er at finde en plejefamilie, er det klart, at man lynhurtigt skal gøre det, så der kan blive skabt en kontakt mellem den lille nyfødte og en plejefamilie, der kan give barnet den tryghed, det har brug for.

- Her og nu handler det om at få barnet undersøgt og være sikker på, at det har det godt, og hvis det er det der skal til, vil vi lynhurtigt gå i gang med at finde en plejefamilie, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Taastrupgård vandalisme dæk skåret op

Her har 60 biler fået skåret dæk op: Nu sætter politiet ind over for vandaler

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere