Foto: Lorry

Furesø indgår ny gælds-aftale med staten

Så skete det endeligt. Furesø fik sent tirsdag en aftale i hus med indenrigsminister Bertel Haarder (V), som skal erstatte den gamle Furesøaftale fra 2005. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.      

Den nye aftale ændrer kommunens gæld til staten på omkring tre milliarder kroner til et 30-årigt statslån. Lånet forrentes med en favorabel fast rente på kun 2,2 procent.

Samtidig giver staten også et nyt og forhøjet særtilskud til Furesø på samlet 250 millioner, som udbetales fra 2022 til 2040.

- Vi har fra Furesø Kommune gået til forhandlingerne med krav om en omlægning af hele kommunens gæld og med krav om en forhøjelse af det særlige statstilskud. Det har vi fået, og jeg synes, at den samlede kompensation har et niveau, der kan skabe grundlag for, at Furesø Kommune kan blive en økonomisk bæredygtig kommune på lige vilkår med andre kommuner, siger borgmester Ole Bondo Christensen (S), der præsenterede den nye aftale efter et ekstraordinært byrådsmøde tirsdag aften.

Indenrigsminister Bertel Haarder er også tilfreds med den nye aftale, der har været forhandlet intensivt de seneste måneder.

- Jeg er glad for, at vi nu er nået frem til et fælles resultat. Et resultat, hvor kommunen sammen med regeringen har taget ansvar for en løsning, som begge kan stå inden for, siger Bertel Haarder.