Furesø drømmer om endnu mere jernbane

Da Slangerupbanen så dagens lys i 1906, var tanken at skabe en togforbindelse fra København via Farum og Slangerup til Hundested. Men i 1954 blev strækningen af økonomiske årsager nedlagt mellem Farum og Slangerup, og endestationen blev Farum. Nu vækkes jernbanedrømmene til live igen, viser et notat, som Furesø Byråd i aften skal have til debat.

Notatet peger på, at byer som Lynge og Slangerup ingen togforbindelser har, og en videreførelse af Linje A, som stopper i Farum, kunne etableres, så 11.000 borgere i området ville få et stort løft af de kollektive trafikmuligheder. Samtidig kunne presset på blandt andet Hillerødmotorvejen reduceres.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S), Furesø Kommune, understreger dog, at man ikke har lagt sig fast på en endelig løsning, der skal forbedre den kollektive trafik i Nordsjællandsområdet.

- Men en forlængelse af s-togslinjen mod Hillerød eller Lynge/Slangerup er absolut tænkeligt. Når der kan anvendes statslige kæmpebeløb til en havnetunnel og muligvis en Fehmern-forbindelse, må der også være fornuft i at rette blikket mod de massive trafikale problemer i

Nordsjælland. Selvfølgelig skal en togforlængelse tage støjgener og miljøhensyn alvorligt, siger borgmesteren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik