Billede fra findestedet, hvor politiet mandag fandt liget af et spædbarn gravet ned i jorden ved boligbyggeriet Brinken i Glostrup. Foto: Local Eyes

Fund af spædbarnslig: Nu efterlyser politiet en ung kvinde

Mandag blev der fundet et lig af et spædbarn i Glostrup. Nu efterlyser politiet en kvinde.

Mandag blev et lig af et spædbarn fundet nedgravet ved Brinken i Glostrup.

Nu beder Københavns Vestegns Politi offentlighedens hjælp til at finde en kvinde, som vidner har set på stedet flere gange for to uger siden, men ikke siden.

Politiet mener, at hun kan have boet i området uden at have været tilmeldt folkeregistret, men nu mener hun at opholde sig et andet sted - muligvis Brøndby Strand. 

Læs også Politiet: Vi kender måske først kønnet på barnelig om uger

Sådan beskrives kvinden:

  • Hun er cirka 20-25 år gammel.
  • Cirka 170 cm høj.
  • Meget kraftig. 
  • Har langt mørkt og krøllet hår.
  • Er formentlig af anden etnisk oprindelse end dansk – muligvis rumæner.

- Vi ved ikke, om hun har noget med sagen at gøre, men vi vil meget gerne tale med hende. Hun må gerne selv kontakte os, men skulle nogen kende noget til hende, så hører vi gerne fra dem, siger efterforskningsleder Ole Nielsen, Københavns Vestegns Politi.

- Vi er fortsat interesserede i at høre fra alle, som har viden om eller undrer sig over et forsvundet spædbarn. Jeg vil fortsat også opfordre moderen til at henvende sig - uanset hvad der er sket, må hun have det forfærdeligt og have brug for hjælp, siger han.

Dødsårsag er uklar

Barnet blev fundet nedgravet af håndværkere mandag ved 14-tiden. Der blev holdt ligsyn på stedet, området blev undersøgt, og tirsdag blev der foretaget obduktion på Retsmedicinsk Institut.

Barnets alder og køn er stadig uvis, ligesom man endnu arbejder på at klarlægge dødsårsagen og afdække hele hændelsesforløbet.

Efterforskerne har indtil videre modtaget omkring 12 henvendelser fra borgere. 

Læs også Fund af barnelig: Derfor blev bomberyddere tilkaldt