Fund af asbest udskyder åbning af svømmehal

Indvielsen af Roskildes nye svømmehal blev sidste år flyttet frem til efteråret 2019. Dette skyldes blandt andet, at der er fundet asbest i byggeriet.

Roskildes vandhunde har længe ventet på at kunne tage en ny svømmehal i brug. En svømmehal der både indeholder et 50 meter bassin, en café og familie-omklædning.

Den nye svømmehal skal bygges i forbindelse med Roskilde Badet, der både skal ombygges og udvides, og skulle have stået klar til indvielse i starten af 2019.

Dog har byggeriet haft flere problemer undervejs, hvilket medførte, at Roskilde Kommune i august sidste år meddelte, at åbningen af den nye svømmehal var flyttet til efteråret 2019.

Fund af asbest

I en pressemeddelelse oplyser kommunen nu, at forsinkelsen delvis skyldes, at der er fundet asbest i dele af den gamle svømmehal.

Dette skal registreres og håndteres korrekt, hvilket ifølge kommunen er en tidskrævende proces.

Roskildes fem svømmehaller

Roskilde Kommune har fem svømmehaller. Fire af dem ligger i Roskilde, mens et ligger i Jyllinge.

Men det er ikke blot fundet af asbest, der har udfordret byggeriet.

Roskilde Kommune peger også på fejl i projektmaterialet, delleverancer, der ikke blev godkendt, og en dårligere stand end antaget på dele af bygningen som årsager til forsinkelsen.

Men på trods af en proces, der har budt på flere overraskelser end mange roskildensere sikkert havde håbet på, arbejder kommunen stadig ud fra den tidsplan, der siger, at svømmehallen åbner til efteråret.

- Det har kraftedeme været en lang proces. Der har været mange overraskelser undervejs. Nu skulle der heldigvis ikke været så meget mere, der kan overraske, siger Claus Larsen (S), formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Roskilde Kommune, til TV 2 Lorry.

Åbner sidst på året

Både kommunen, der er bygherre på projektet, og kommunens byggerådgiver har sat en ekstra ansat på sagen for at forhindre, at byggeriet bliver yderligere forsinket. Men Claus Larsen vil ikke garantere, at svømmehallens åbning ikke udskydes endnu en gang:

- Jeg kan ikke garantere noget som helst, det er der nok ikke nogen, der kan. Vi arbejder målrettet på at modtage byggeriet i efteråret, og når vi så har modtaget der, går der i hvert fald en måned, før den kan blive taget i brug, fordi der skal testes for forskellige ting, siger han.

Kommunen oplyser, at udgifterne til uforudsete udgifter i resten af byggeperioden skal holdes på knap fem millioner kroner, hvis budgettet ikke skal overskrides.

Det samlede budget for svømmehallen er på 154,3 millioner kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik