Fulde fodboldfans og tidlig lukketid i barerne bekymrer politiet forud for EM

Kombinationen af EM i København og barer, der lukker klokken 23, vil få fodboldfansene til at strømme ud i Indre Bys gader i de sene nattetimer. Politiet vil derfor være særligt til stede i gadebilledet under EM.

EM i København er lige om hjørnet. Og Københavns Politi forbereder sig på de mange fodboldglade mennesker, der kommer til at indtage byen.

Selvom politiet har arbejdet på EM-forberedelserne i 3,5 år, er der stadig uprøvede situationer, som kan give udfordringer.

For første gang til et så stort arrangement som EM, vil barer og værtshuse lukke klokken 23 som følge af de gældende corona-restriktioner. 

Men kombinationen af berusede fodboldfans og barer, der lukker tidligt, kan give udfordringer i gaderne, vurderer Peter Dahl, der er chef for beredskabet i Københavns Politi. 

- Vi har ikke været vant til, at barer og værtshuse, som jo viser kampene på fjernsyn, skal lukke midt i forlænget spildetid eller straffesparkskonkurrence, siger han til TV 2 Lorry.

Peter Dahl er chef for beredskabet i Københavns Politi.
Peter Dahl er chef for beredskabet i Københavns Politi.
Foto: TV 2 Lorry

Derfor kommer Københavns Politi til at have fokus på gaderne i Indre By.

- Vi ved ikke, hvordan tilskuerne på barerne vil reagere, når man har siddet på baren hele aftenen, og så lige, når det bliver allermest spændende, skal man ud i gadebilledet. Derfor kommer vi til at være synligt tilstede i gadebilledet med dialogbetjente for at sikre en fornuftig afvikling, siger Peter Dahl. 

Mange fans vil udover Parken, hvor kampene spilles, søge mod Øksnehallen på Vesterbro og Ofelia Plads ved Københavns Havn, hvor kampene bliver vist på storskærm.

Men der bliver ikke plads til alle, og derfor forventer politiet, at byens barer og værtshuse, som også viser kampene vil blive fyldt op. 

- Vi er på nyt land i forhold til, hvad der kommer til at ske på gaderne, fordi der ikke er særligt mange andre arrangementer, siger Peter Dahl. 

Sidste EM forberedelser i gang

Udover Københavns Politi forbereder byen sig stadig på de sidste praktiske foranstaltninger før EM sparkes i gang.

Der bliver fanzoner ved Øksnehallen og på Ofelia plads, hvor byggeriet til en 'football village' er i fuld gang. 

I en måned bliver pladsen forvandlet til en fanzone med barer og madboder, hvor boldglade tilskuere vil kunne følge kampene på storskærm under hele EM.

Byggeriet af 'Football Village' er i fuld gang på Ofelia Plads.
Byggeriet af 'Football Village' er i fuld gang på Ofelia Plads.
Foto: TV 2 Lorry

Ved Ofelia Plads vil brandvæsnet også til at være til stede.

- I Parken vil Hovedstadens Beredskab have et ledelseselement sammen med politiet og Parken, hvor vi overvåger Parken både udenfor og indenfor. Hertil vil vi have et førstehjælpselement nede ved Ofelia plads, siger Tim Ole Simonsen, der er operationschef ved Hovedstadens Beredskab, til TV 2 Lorry.

Tim Ole Simonsen er operationschef ved Hovedstadens Beredskab, som samarbejder med Københavns Politi om sikkerheden ved afviklingen af EM.
Tim Ole Simonsen er operationschef ved Hovedstadens Beredskab, som samarbejder med Københavns Politi om sikkerheden ved afviklingen af EM.
Foto: TV 2 Lorry

For første gang er København én af de 11 værtsbyer for EM i herrefodbold, og fire kampe skal i juni spilles i Parken på Østerbro, og i hvert fald tre af dem er med det danske landshold på hjemmebane. 

Der bliver plads til 3.125 mennesker i 'Football Village' på Ofelia Plads. Alle skal fremvise coronapas, og skal man have plads til at sidde ved storskærmen, kræver det en billet. 

Her vil der være plads til 500 tilskuere og senere 1000 tilskuere. Billetterne er gratis og bliver frigivet tirsdag morgen.



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik