"Stop den lov": Stor menneskering om Christiansborg

Over 1.000 demonstranter var mødt op foran Christiansborg denne søndag for kæmpe imod affredningsloven.

"Hører I mon efter - Høre I mon efter - Stop den lov - Stop den lov" 

Sådan sang demonstranter foran Christiansborg søndag middag. Melodien var den velkendte Mester Jakob, men teksten var ny og kom direkte fra de grønne hjerter. 

Det var Fredningsalliancen, der havde indkaldt til søndagens demonstration.

Fredningsalliancen er et paraplynetværk af organisationer og bevægelser. Netværket er dannet for at få stoppet et lovforslag, der vil ophæve tre fredninger for at skaffe penge til det kommunale og statslige selskab, By & Havn.

Det drejer sig om Amager Fælled, Selinevej Nord på Kalvebod Fælled og Stejlepladsen i Københavns Sydhavn. 

I netværket indgår blandt andre Danmarks Naturfredningsforening København, Amager Fælleds Venner, Fiskerhavnens Venner, NOAH og Verdens skoven.

 
 
Foto: Andreas Hein / TV 2 Lorry

Lovforslaget, der er stridens kerne, truer dog alle fredninger i Danmark, lyder det fra folkene bag demonstrationen.

- Vi har fredninger for, at de skal være evige. Det er derfor kun tungtvejende samfundshensyn, der kan begrunde en affredning. Hvis fredningen fysisk er til hinder for en ny banestrækning, kan der være tungtvejende samfundshensyn. Hvis et selskabs pengemangel kan begrunde, at en fredning ophæves, så kan fredninger ikke beskytte naturen, siger Knud Erik Hansen, næstformand for Danmark Naturfredningsforening København.

Og han bliver bakket op af Steffen Jensen, der er talsmand for Amager Fælleds Venner:

- Vi er meget bekymret for konsekvenserne for naturen på Amager Fælled. Naturen på arealerne omkring bebyggelsen vil blive slidt, og det vil ramme den unikke natur på Strandengen hårdt. Asfalterede og belyste cykelveje hører ikke til i et naturområde som Strandengen. Det vil true området og mindske biodiversiteten.

Se mere fra dagens demonstration kl. 19:30 på TV 2.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik