Frygter støj fra høje havne-møller

Køge: Meldingen om, at de fire vindmøller på den nordre dækmølle på Køge Havn skal nå op i 149 meters højde, har udløst en straksreaktion fra Landsforeningen for Bedre Miljø.

Foreningen er nemlig bekymret for støjen fra vindmøllerne, og det gælder ikke mindst den såkaldte lavfrekvente møllestøj, som de senere år har været et stridspunkt i flere vindmøllesager rundt omkring i landet. - Jeg er bekymret for sådan et mølleprojekt i Køge, fordi møllerne risikerer at påvirke beboerne i et stort område. Man skal være opmærksom på, at støjgrænserne ikke er gode nok i øjeblikket for lavfrekvent støj, og lavfrekvent støj kan således udbrede sig flere kilometer væk fra kilden, uanset at de umiddelbare støjgrænser for almindelig udendørs støj er overholdt, siger Henrik Svanholm, der er næstformand i Landsforeningen for Bedre Miljø.
Lavfrekvent støj opleves som støjen fra en lastbil i tomgang eller en tørretumbler i aktion, og helt aktuelt er vingerne på Vattenfalls kæmpevindmøllerne i Lammefjorden ved Holbæk sat i stå, fordi der er problemer med netop den lavfrekvente støj. - Vi har kendskab til adskillige konkrete eksempler på, at naboer til store vindmøller ikke kan sove mere end to-tre timer hver nat, og Køge Kommune risikerer at skyde sig selv i foden med det her projekt. For selvom man overholder de nuværende regler, så kan man sagtens overskride grænserne for lavfrekvent støj, siger Henrik Svanholm, som henviser til, at formanden for Folketingets Miljøudvalg netop har lovet af kigge på grænserne for lavfrekvent støj.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik