Frygter lavine af gårdudflytninger

Søborg Sø området, som er en central brik i det fremtidige Kongernes Nordsjælland, kan risikere at blive oversvømmet af nye prestigebyggerier.  

Det frygter Danmarks Naturfredningsforening, der nu forsøger at stoppe byggeriet af en 2137 kvadratmeter heste-ejendom ved den tørlagte søs bredder, skriver Frederiksborg Amts Avis.     

- Den nye bevarende lokalplan fra 2010 skulle værne om landsbymiljøerne. Men for landmænd er det desværre blevet et smuthul og en smart fidus,
siger Jens Prom, formand for Danmarks Naturfredningsforening Gribskov.
     
Ejeren af en gammel gård ved Saltrup vil lave den om til boliger, som planen åbner for. Dermed har han ikke selv længere hverken hus eller driftsbygninger, og politikerne er så forpligtet til at nikke ja til nyt byggeri på hans egen jord midt ude i landskabet.
     
Saltrup er ikke det eneste sted, der er planer om byggeri i landskabet. Ved Maarum og Ørby skal der også laves udflyttergårde i det åbne land.
     
 - De bevarende lokalplaner er jo lavet for at bevare landsbyerne. Det er ikke meningen, vi skal åbne for alt muligt andet, siger formanden for plan- og miljøudvalget Børge Sørensen (SF).
     
Ansøgningen om byggeriet skal behandles i november.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik