Frygter for deres børns liv: Forældre kræver hegn på skole

- Jeg er bange for, at vi mister et barn i vandet, lyder det fra forælder, der kræver hegn rundt om legepladsen på skole.

På Skolen i Sydhavnen er der lige nu et hegn rundt om legepladsen, men når det hegn om kort tid fjernes, vil der blot være et bolværk mellem legeplads og kanal.

Det får nu en række bekymrede forældre til at råbe vagt i gevær.

- Jeg tænker, det er galematias. Over bolværket er der frit fald ned til vandet. Min bekymring er, at de ryger i vandet, siger Greta Lempel, der er forældre til en dreng på skolen.

Hun får opbakning af en anden forælder, Kerstin Carlson, der blandt andet pointerer, at et barn i en tung flyverdragt er ilde rustet til mødet med vandet. 

- De har været til svømning i badetøj. De har aldrig været til svømning i flyverdragt og støvler. Jeg er bange for, at vi mister et barn i vandet. Jeg er bange for, at et barn dør i vandet, siger hun til TV 2 Lorry. 

Skolen i Sydhavnen har en maritim profil. Filosofien er, at børnene skal lære at gebærde sig i og omkring vandet, og skolens leder mener, at det lille bolværk er nok. 

- Der er ikke nogen små børn, der ikke er bevidste om, hvor de er. Vi arbejder med et hegn, der foregår oppe i hovedet på børnene - at de er bevidste om, hvor de færdes, siger Morten Biering, der er leder af Skolen i Sydhavnen.  

Skolen har omkring 300 elever til og med 5. klasse. 

Se mere i afspilleren ovenfor. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik