Skole evakueret efter elever kastede op - gas udelukkes

Kildevældsskolen på Østerbro blev torsdag eftermiddag evakueret, efter at 11 elever og lærere fik det dårligt og kastede op.

Det var ikke gas, der torsdag fik 11 elever og lærere på Kildevældsskolen på Østerbro til at få det dårligt og kaste op.

Det oplyser Hovedstadens Beredskab til TV 2 Lorry.

- Vi har målt for fem forskellige gasarter, for det kunne have været gas fra fysiklokalet, som gjorde, at de fik det dårligt. Men der dukker ikke noget op på vores målinger, og man ville heller ikke kaste op, hvis det var gas, siger Jan Kirk-Iversen, der er vagthavende operationschef til TV 2 Lorry.

Fysiklokale i fokus 

Skolens fysiklokale ligger under de etager, hvor elever og lærere har fået dårligt, og beredskabet mistænker, at de mange ildebefindende kan hænge sammen med netop fysiklokalet. 

- Vi har en hypotese om, at der muligvis har været noget aktivitet i fysiklokalet. Det kan være et forsøg, hvor der er undsluppet noget damp, men vi ved det ikke med sikkerhed endnu, siger Jan Kirk-Iversen til TV 2 Lorry. 

Kildevældskolen på Østerbro i København blev torsdag delvist evakueret af frygt for et gasudslip.
Kildevældskolen på Østerbro i København blev torsdag delvist evakueret af frygt for et gasudslip.

Beredskabet har ved 13-tiden overgivet sagen til Københavns Ejendomme, som må tage stilling, hvornår lokalerne i den fløj, der er blevet evakueret, kan bruges igen. 

Ingen på hospitalet

Der blev i formiddags sendt flere ambulancer til skolen, men ifølge Jan Kirk-Iversen har det ikke været nødvendigt at køre nogen på hospitalet. Dem, der har fået det dårligt, er i stedet blevet tilset på stedet, oplyser han.

De evakuerede blev i første omgang samlet i gymnastiksalen.

En del af Kildevældsskolen blev torsdag formiddag evakueret med hjælp fra både politi og brandvæsen. I første omgang lød meldingen på en mulig brand på skolen, mens der efterfølgende blev gisnet, om der kunne være tale om et gasudslip.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik