Frustrerede studerende langer atter ud efter Campus Carlsberg

500 studerende protesterede torsdag over dårlig planlægning og manglende struktur på Campus Carlsberg.

- Der er en utrolig stor forvirring og frustration over uddannelsen, og det har påvirket mig ret meget. Vi vil gerne uddannelsen, og vi vil gerne underviserne. Vi vil ikke trække vores uddannelse i en automat. 

quote Der er studerende, der ikke kan få oplyst, hvornår de skal til eksamen, og først efter utallige henvendeler får tiderne to dage før eksamen.

Thea Gambill, Pædagogstuderendes Landssammenslutning

Maria Kallehauge Jessen er pædagogstuderende på Campus Carlsberg i København. Torsdag var hun én af over 500 pædagogstuderende, der protesterede mod det uddannelsesforløb, de kommende pædagoger modtager på studiet.

- Planlægningen og struktureringen af uddannelsen er dårlig, og underviserne har ikke tid til at give os feedback, fordi der er så mange nedskæringer, fortæller Maria Kallehauge Jessen, der er på sjette semester i uddannelsen. 

“Vi studerende har brug for at blive taget alvorligt", står der blandt andet i et åbent brev, som de pædagogstuderende har afleveret til ledelsen.

Thea Gambill, der er faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning, fortæller til TV 2 Lorry, at de studerendes nødråb skal ses som en del af en kritik af hele pædagoguddannelsens opbygning. 

 
 

quote Vi vil også gerne gøre det bedre for de kommende generationer, så de ikke skal igennem det samme, som vi har været.

Maria Kallehauge Jessen, pædagogstuderende, Campus Carlsberg

- Der er studerende, der ikke kan få oplyst, hvornår de skal til eksamen, og først efter utallige henvendeler får tiderne to dage før eksamen. Der bliver skåret i undervisningstimer, og der bliver skåret i vejledningstimer, siger Thea Gambill.

Hun mener, at ledelsen på Campus Carlsberg mangler at tage ansvar for at strukturere uddannelsen, så der ikke ligger opgaver oveni hinanden, og så de studerende kan få feedback fra en underviser, de kan sparre med. 

- Det bliver meget overfladisk, og de studerende møder fem forskellige undervisere på sådan nogle syv ugers moduler. Underviserne har ikke tid til at forberede sig, lyder kritikkken fra Thea Gambill.

Det er ikke første gang, der er koks i kalenderen på Campus Carlsberg. I september 2016 var der lignende problemer, som du kan se i indslager herunder. 

10.000 studerende på Campus Carlsberg får kun deres skema en uge frem (indslag fra d. 22/9 2016)

Torsdagens protest skal ikke kun komme de nuværende pædagogstuderende til gode, fortæller Maria Kallehauge Jessen. Hun har været med til at arrangere dagens happening, hvor de pædagogstuderende symbolsk gav ledelsen på Campus Carlsberg det røde kort. 

- Det er ikke kun min årgang, der er på sjette semester, der er igennem det her, det gælder hele uddannelsen. Vi vil også gerne gøre det bedre for de kommende generationer, så de ikke skal igennem det samme, som vi har været, siger hun. 

Ledelsen på Campus Carlsberg var til stede ved torsdagens protest og har ifølge Thea Gambill givet udtryk for, at den meget gerne vil i dialog med eleverne og have et samarbejde op at køre.

- Så det håber vi selvfølgelig holder stik, slutter hun. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik