Frost: Så tyk er isen nu

Mange vinterglade borgere kan næsten ikke vente med at løbe ud på de frosne søer, men du skal vente lidt endnu, lyder det fra kommunerne.

Kong vinter regerer Hovedstadsområdet med hård hånd i øjeblikket, men søerne er stadig ikke åbne for færdsel. Først når kommunerne har vurderet, at isen er sikker at færdes på, bliver der sat blå skilte op.

Her kan du selv på Københavns kommunes hjemmeside tjekke, om isen er sikker, og hvilke søer, der er åbne for færdsel.

Kommunerne tjekker dagligt, hvor tyk isen er på de mange søer i Hovedstadsområdet, isen skal være 13 cm tyk mange steder, før kommunerne giver grønt flag til at færdes på isen. I København har man dog valgt at isen skal være lidt tykkere nemlig 16-18 cm.

Peblinge Sø og Sortedamssøen Syd, som er de mest populære søer, skal derfor have 18 cm tyk is, fordi der generelt er mange mennesker pr. m², mens Utterslev Torv kun skal være 16 cm tyk, fordi belastningen er mindre, og søen er relativ lavvandet.

Dagens målinger

Istykkelserne er målt flere steder i dag tirsdag den 19. januar, og målingerne viser, at flere søer er blevet en hel del tykkere i løbet af weekenden. Der er dog stadig langt op til at de er sikre:

Peblinge Sø ved Søpavillionen: Fredag 5 cm, i dag på 11 cm

Sortedamssøen Sydlige del mellem Fredens bro og Dr. Louises Bro: Fredag 5 cm, i dag 12 cm.

Sct. Jørgens Sø nordlig del mellem Kampmannsgade og Gyldenløvesgade: Fredag ikke tyk nok til at måle - i dag 7 cm.

Stadsgravenved Enveloppeparken: Fredag: umulig at måle - i dag 5 cm

Østre Anlæg, den midterste sø: fredag 7 cm, i dag 9 cm.

Ørstedsparkens sø: Fredag: umulig at måle - i dag: umulig at måle

Utterslev Torv: Fredag 9 cm - i dag 10,5 cm.

Brønshøj Gadekær: Fredag 9 cm - i dag 9 cm.

De fleste af kommunens søer åbnes aldrig, fordi de pga. understrømme, tilledning af varmt vand, huller i isen osv. ikke er tilstrækkeligt sikre. Det gælder fx resten af Utterslev Mose, Sortedamssøen Nord og søen i Ryvangen Naturpark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik