Frost i Zoo: Isbjørne boltrer sig i kulden

Kulden har også ramt dyrene i Zoologisk Have i København. Nogle af dyrene trives i det kolde vejr, mens andre har brug for ekstra pasning.

Isbjørnene i Zoologisk Have i København har taget godt imod de stivfrosne vinde, der lige nu ligger landet ned i et iskoldt jerngreb. Traditionen tro på isbjørnens dag, har de fået friskfrosset is i tonsvis til at lege med og det tog de store bjørne godt imod.

På Zoologisk Haves egen hjemmeside, kan besøgende donere is til isbjørnene og det er altså igennem private donationer, at de to tons is er blevet en mulighed.

Flere store isblokke blev tirsdag afleveret til isbjørnene i Zoo.

Tynde ben på tynd is

Mens isbjørnene boltrer sig, må havens tre strudse stirre længselsfuldt på den golde savanne fra deres sikre indhegning. Frostgraderne har nemlig frosset savannens vandhul til og derfor tør dyrepasserne ikke lade strudsene gå frit.

Strudsene er et af de dyr, som der bliver passet ekstra på i frostgraderne.

Løverne holder varmen i hulen

Der er også blevet taget særlige forholdsregler omkring løveflokkens indhegning. Den vandgrav, der normalt indkranser løverne, er nemlig blevet tømt. Det er gjort, så man undgår, at vandet fryser til og korter afstanden til de opslugte tilskuere.

Imens må løverne nøjes med at gå omkring på fastlandet, og selvom de ikke gror vinterpels som tigrene, kan de godt klare sig mod kulden.

Bliver det først for koldt for poterne, kan de krybe ind i løvehulen og få varmen sammen med resten af familien.

Løveflokken kæmper i vinterkulden, men kan gå ind i løvehulen, hvis det bliver for koldt.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik