Frivillige sikrer 264 år gammelt museum mod høje vandstande

DMI varsler igen forhøjede vandstande efter vindstød i stormstyrke. Nu træder frivillige til for at sikre blandt andet Dragørs museum.

I julen hærgede stormen Urd, men nu kommer det igen til at storme over Danmark.

Vindstød op til stormstyrke rammer Sjælland tirsdag aften, og det voldsomme vejr får vandstanden i Øresund syd for København til at stige med mellem 1,3 og 1,5 meter. 

quote Vi har indkaldt vores frivilligenhed, der er i gang med at sikre Dragør Museum med en mobil dæmning. Det er en følsom bindingsværksbygning, der ikke kan tåle vand. 

Operationschef ved Hovedstadens Beredskab, Kristian Næsted

Især Dragør og Hvidovre rammes af de stigende vandstande sammen med resten af Sydøstsjælland. Derfor er Hovedstadens Beredskab tirsdag aften rykket ud for at sikre blandt andet det 264 år gamle Dragør Museum, der ligger helt ned til vandet.

- Vi har indkaldt vores frivilligenhed, der er i gang med at sikre Dragør Museum med en mobildæmning. Det er en følsom bindingsværksbygning, der ikke kan tåle vand. Derudover er der et mindre stykke af diger i Drager, der skal have forstækning, siger operationschef ved Hovedstadens Beredskab, Kristian Næsted.

Også Hvidovre er særligt udsat, lyder meldingen fra DMI. Her sikrer man Hvidovre Havn. 

- Vores forberedelser ændrer sig selvfølgelig i takt med varslerne, siger Kristian Næsted.

Vejdirektoratet advarer bilister om at køre i den sydøstlige del af landet i vandnære områder, står der på Twitter. 

Så høj var vandstanden under stormen Urd:

I Øresund i København nåede vandstanden hele 1,38 meter over normalen, hvilket er den sjettehøjeste vandstand målt i Hovedstaden.

I Hornbæk registrerede man en vandstand på 1,71 meter over daglig vande. Det er den tredjehøjeste vandstand målt i havnen siden 1891, hvor man har udført daglige vandstandsmålinger.

I Roskilde Fjord, hvor flere områder blev oversvømmet, nåede vandstanden 1,52 meter. Det er den næsthøjeste målt i byen - hvor der dog kun er målt vandstand i 24 år.
Kilde: TV 2 Vejret

 Blæsevejr er skyld i stigende vandstande

DMI forventer, vindstød stormstyrke op til  25-30 m/s med start tirsdag aften.

Det gælder blandt andet på Nordkysten, hvor blæsevejret er sat ind, og forventes at ramme Helsingør, Halsnæs og Gribskov kommuner.

quote Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger.

DMI

"Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger", skriver DMI, der forudser, at der er stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

Stormvejret er skyld i de høje vandstande. 

At det denne gang ser ud til at gå hårdest ud over den sydlige del af landet omkring den Vestlige Østersø, skyldes den kraftige nordenvind, der i løbet af de kommende par døgn vil blæse ned igennem først Kattegat og siden Østersøen øst for Bornholm, når et kraftigt lavtryk bevæger sig over mod Baltikum, skriver TV 2 Vejret.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik