Frivillige samler tøj ind til nødlidende syrere

Frivillige kræfter i Nordsjælland samler brugt vintertøj fra private ind til nødområder i Syrien. Tøjet kan afleveres i Frederiksværk og i Rødovre.

Hvis du har en brugt, ældre jakke liggende, som blot samler støv, så kan du nu gøre en god indsats. 

Frivillige kræfter i Nordsjælland rækker nemlig hånden ud med et nyt initiativ, der skal hjælpe nødlidende personer i det nordlige Syrien, som lige nu er fanget i voldsomme oversvømmelser.

I flere facebook-opslag, som blandt andet er delt i grupper for borgere i Hundested og Frederiksværk, henvender folkene bag sig til dem, der skulle ligge inde med et overskud af varm beklædning. 

Flygtninge hjælper tilbage

Det er Nancy Al-Assadi, som står bag indsamlingen. Hun arbejder selv som revisor, men er derudover frivillig for syriske flygtninge og stifter af to facebook-grupper med flere tusinde syriske følgere.

Inde i en af grupperne foretog de for første gang nogensinde en afstemning om, hvorhenne i verden de sammen kunne hjælpe bedst. Her blev udfaldet Syrien, som mange mente havde brug for en ekstra stor hånd. 

- Idlid er lige nu blevet ramt af en stormflod som følge af den meget hårde vinter. Derfor skrev jeg til Viomis og spurgte, om vi måtte låne et hjørne, og det måtte vi heldigvis godt. Hvis ikke vi samler nok tøj ind til en container, har vi aftalt, at de kan de bruge det til deres andre projekter, siger Nancy Al-Assadi.

Hvor kan du aflevere dit vintertøj? 

Multikulturel Forening, Jernbanegade 2C, 3300 Frederiksværk. 

- På hverdage mellem klokken 18.00 - 19.00 og i weekender mellem klokken 17.00 - 19.00 

 

Viomis, Hadsundvej 12, 2610 Rødovre. 

- På hverdage mellem klokken 10.00 - 18.00 og i weekender mellem klokken 17.00 - 19.00

Hvilket tøj kan man aflevere?

Primært søger organisationerne vintertøj, der er rent og i god stand, og som skal afleveres i gennemsigtige plastikposer- eller sække.

 

Af logiske hensyn bliver der ikke taget imod fodtøj. Hvis indsamlingen bliver en succes, vil tøjet blive fragtet til Syrien i en container af hjælpeorganisationen Viomis. 

Bred respons

Indsamlingen af varmt tøj har mandag stået på i ni dage. Indtil videre har der været en god respons blandt gruppens følgere, hvor mange har tilbudt deres hjælp. 

Også uden for gruppen har folk taget budskabet til sig. Blandt andet har en person tilbudt at samle alt varmt tøj ind i Aarhus og køre det til København for at hjælpe, da folkene bag indsamlingen ikke har kunnet skaffe et lokale der. 

- Det er første gang, at vi søsætter sådan en indsamling. Mine følgere er syriske flygtninge, og de fik det utroligt dårligt over at se billederne fra deres hjemland og de katastrofale tilstande, som folk lever under, Nancy Al-Assadi. 

Katastrofe uden omtale

Nu håber hun, at borgere i Nordsjælland og i hovedstadsområdet vil komme med et par hjælpende vanter, huer eller handsker, som kan hjælpe syrerene i en uhyre svær situation, som hun også mener, bliver fortiet herhjemme. 

- Hvis man ser billederne af Idlib, så vil man forstå, hvorfor man skal komme med sit overskydende varme tøj. Det er folk, der dør lige nu, fordi de ingen telte har overhovedet. Og de danske mediers manglende dækning af katastrofen, har ikke gjort det næmere at skaffe nødhjælp, tværtimod, afslutter Nancy Al-Assadi, som står bag initiativet. 

I første omgang løber indsamlingen i 14 dage med mulighed for forlængelse. Velgørenhedsforeningen Viomis Aid er samarbejdspartner i projektet. 

 Se TV 2 Lorrys indslag fra februar om tøjindsamling til Frelsens Hær. 

Vi gør status med Frelsens Hær.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik