Frivillige rejser Roskilde Festivals vartegn

I dag trækker en gruppe frivillige i arbejdstøjet for i løbet af tre dage at rejse den berømte Orange Scene. Følg på tv2lorry.dk, hvordan de klarer den krævende opgave.

Om små ni dage åbner portene til Nordeuropas største kulturbegivenhed, Roskilde Festival. Og allerede nu summer Dyrskuepladsen af liv. Torsdag begynder frivillige deres arbejde med at rejse festivalens berømte vartegn, Orange Scene.

Det er Anders ”Anden” Hinding fra København, der står i spidsen for det team af frivillige, der hvert år forvandler den 1900 kvadratmeter store og 3½ tons tunge teltdug til en kæmpefest med verdensstjerner og op mod 80.000 publikummer.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

- Det her er en fredet periode

39-årige Anders Hinding har arbejdet som frivillig på Roskilde Festival i 22 år, siden 2005 som teltansvarlig for Orange Scene. Han arbejder til daglig med it i Region Hovedstaden, men hver sommer bruger han mere end tre uger af sin ferie på at yde en frivillig indsats på festivalen.

- Jeg har en aftale med mit arbejde om, at det her er en fredet periode. Jeg prøvede at få det skrevet ind i min kontrakt, men det kunne man så desværre ikke. Med de ved godt, at når vi rammer midten af juni, så tager jeg af sted i tre en halv uge, fortæller han med et smil.

Gul gummiand i top

De fleste på det 15-mand store orange telthold har været med i mindst ti år. Alle bruger de ferie og fritid på at få Roskilde Festival til at lykkes. For Anders Hinding er arbejdet en fest.

- Det er som at komme hjem til familien. Jeg kan jo mærke, at så snart græsset begynder at blive grønt, så vil man gerne ud på marken.

quote Jeg bliver kaldt Anden i festivalregi, så det var åbenlyst, at det skulle være noget med en and

Anders ”Anden” Hinding, frivillig teltansvarlig

Går alt efter planen, rejser teltholdet Orange Scene på tre dage. Når den ikoniske frontbue er sat op, og alt er monteret, placerer de frivillige deres maskot, en gul gummiand, i toppen af frontbuen, hvor den sidder resten af festivalen og kigger ud over publikum.

- Jeg bliver kaldt Anden i festivalregi, så det var åbenlyst, at det skulle være noget med en and, griner Anders ”Anden” Hinding.

I en serie på fem afsnit følger TV 2 Lorry de orange helte, som knokler for at rejse festivalens største scene og få alting til at spille inden åbningskoncerten. Se det første afsnit nedenfor.

 
 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik