Frivillige på Roskilde Festival skal se efter terrorister

De frivillige ledere på Roskilde Festival skal lære at spotte mistænkelig adfærd. PET skal undervise de frivillige på kursusaftener, så de ved, hvad de skal kigge efter.

Skærpet sikkerhed på Roskilde Festival er vejen frem. De orange veste vil derfor fylde endnu mere på årets festival, som er den største af sin art i norden.

Det øgede fokus på sikkerhed kommer som følge af risikoen for blandt andet terrorangreb, når de tusindvis af gæster stimler sammen på dyrskuepladsen. Det skriver P4 København torsdag.

Kort fortalt skal Roskilde Festivals frivillige uddannes til at kunne få øge på afvigende adfærd og mistænkelige personer på festivalen.

Efteruddannelsen hjælper Politiets Efterretningstjeneste med på kursusaftener, hvor de frivillige lærer, hvad de skal kigge efter.

 - På den måde har vi et godt samarbejde med PET, der kan sikre at vores frivillige ved, hvordan de skal reagere, hvis de oplever noget uden for normalbilledet, siger sikkerhedschef for Roskilde Festival, Morten Therkildsen, til P4 København.

Han betoner desuden, at alt er, som det plejer på festivalen, men at alt skal være i orden.

- Vi skal altid blive bedre. Derfor kommer der også små ændringer i år, fordi der er et øget fokus på sikkerheden til events, når det gælder terror, siger Morten Therkildsen til P4 København.

Roskilde Festival har hvert år op mod 25.000 frivillige til at sørge for omkring 65.000 gæster.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere