Foto: Hovedstadens Beredskab

Fritureolie hældt i havnen: "Sikke noget svineri"

Hovedstadens Beredskab blev lørdag morgen kaldt ud til Christianshavns Kanal, da der var spildt store mængder olie i vandet.

Hovedstadens Beredskab fik lørdag morgen klokken 07:27 en alarm om, at der var observeret en ukendt væske i Christianshavns Kanal omkring gaden 'Ovengaden Neden Vandet'. 

- Nogen har tilsyneladende hældt en hel masse fritureolie i kanalen. Sikke noget svineri, skriver Hovedstadens Beredskab på Twitter.

Fritureolien spredte sig over en strækning på 100 meter, derfor gik Beredskabet hurtigt i gang med at indkapsle olien.

- Vi kommer ud og kan se, at der ligger store plamager af fritureolie i havnen, siger Kristian Næsted, operationschef i Hovedstadens Beredskab, til TV 2 Lorry.

- Der bliver lagt let flydespærre ud, så vi kan få det indkapslet. Og så får vi samlet materialet sammen med en slamsuger, siger Kristian Næsted.

Læs også Badezone genåbnet: Badevand i Københavns Havn er igen rent

Mens beredskabets folk lørdag morgen var i gang med arbejdet var der spærret for sejlads mellem Torvegade og Sankt Annæ Gade. 

Hovedstadens Beredskab oplyser til TV 2 Lorry, at det sidste oprydningsarbejde stadigvæk er i gang, da både olie og flydespærre skal fjernes sikkert og derefter på deponi.

Både havnefoged og Københavns Politi er informeret om sagen.

Læs også Granat fundet på badestrand