Frikendt for epilepsi: Nægtes kørekort

Trods en byretsdom hvor chauffør Peter Læssøe Jensen fra Køge er frikendt for epilepsi, nægter Sundhedsstyrelsen at give ham kørekortet tilbage.

Sundhedsstyrelsen tilsidesætter en byretsdom ved endnu en gang at afvise at forny Peter Læssøe Jensens erhvervskørekort med begrundelsen: Epilepsi. Den 45-årige lastbilchauffør har nu mistet sit job, på trods af, at han sidste år fik rettens ord på, at han ikke lider af epilepsi. Det skriver Fagbladet 3F.

3F har anket sagen for anden gang, da Sundhedsstyrelsens begrundelse for afvisningen strider mod dommen fra Byretten.

Advokat Jesper Schäfer Munk fra 3F's juridiske afdeling har ført sagen i retten.

- Det er absurd, at en sagsbehandler i Sundhedsstyrelsen kan tilsidesætte en byretsdom. Styrelsen hævder, at der er overvejende sandsynlighed for, at han har haft flere anfald inden for de fem år. Men nej, chaufføren har en helt ren lægejournal, der også er fremlagt. De har ikke skyggen af bevis, siger han.

Fagbladet 3F har spurgt Sundhedsstyrelsen, hvordan de kan tilsidesætte en byretsdom og har bedt om en uddybende begrundelse.

- Sundhedsstyrelsen udtaler sig principielt ikke i verserende sager, svarer ledende embedslæge Henrik L. Hansen til Fagbladet 3F.

3F anlagde sagen i sin tid, og faglig sekretær i 3F Køge Bugt Steen Petersen Quistgaard er rystet.

- Sundhedsstyrelsen er skurken. Andre chauffører er i samme situation, selvom de ifølge Justitsministeriets egen vejledning ikke har epilepsi. De har også mistet job og har økonomiske problemer. Vi fortsætter kampen, for sagen er principiel, siger han.

Peter Læssøe Jensen tager medicin for at forebygge epilepsianfald. Men myndighederne inddrog hans kørekort i marts 2012 på grund af nye EU-regler, der betyder, at chauffører ikke kan få fornyet deres erhvervskørekort, hvis de får medicin for epilepsi.

Peter Læssøe Jensen har haft to epilepsianfald i sit liv.- Som seksårig og som 12-årig i skolen. Jeg kiggede ud i luften i et-to sekunder, og lægerne regnede med, at det var børneepilepsi.

Han har ikke haft et anfald i 33 år, men tager medicin forebyggende.

- Mit eksistensgrundlag er taget fra mig. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på at køre lastbil. Jeg er ked af det, og det går også ud over min familie, siger Peter Læssøe Jensen, der aldrig har haft et uheld.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik