Frikadeller blev redningen: Nu har de fået gazelleprisen

En lille, velsmagende dansk delikatesse blev redningen for OK Plus tankstationen i Vallensbæk. Nu er den kåret som Gazelle-virksomhed 2016.

På fire år har man i Vallensbæk fordoblet omsætningen på OK tankstation og reddet den fra at lukke. 

- I 2012 sad vi sammen med vores kontaktperson i OK Plus og kunne vælge mellem to veje. Enten skulle vi lukke forretningen, eller også skulle vi udvikle konceptet omkring frikadellerne og mad på farten i det hele taget, og så virkelig give den fuld gas, fortæller Michael Jakobsen, forpagter af OK Plus i Vallensbæk.

Sammen med sin hustru Christina Jakobsen står han for den daglige drift.

Er ikke kommet sovende til vækst
Og det var tydeligvis den rigtig beslutningen. På bare fire år har tankstationen fordoblet sin omsætning. 

 - Det handler selvfølgelig om, at vi har knoklet hårdt og troet på koncepterne i butikken. Og så har vi haft de rigtige folk omkring os - både medarbejdere i butikken og hos OK Plus, understreger Michael Jakobsen.

Efter et par års hårdt arbejde og prioriteringer kan Michael og Christina se, at forretningen er vendt.

- I slutningen af 2014 går det for alvor op for os, at vi har truffet de rigtige valg undervejs, og at udviklingen virkelig boner ud på bundlinjen - det er en rigtig god følelse, fortæller Michael Jakobsen.

OK Plus i Vallensbæk er, formentlig som den første tankstationsbutik nogensinde, blevet kåret som Gazelle og indskriver sig nu sammen med 1804 andre virksomheder i landet med størst vækst i 2016.

50 ton hakkekød om året
Hos OK Plus i Vallensbæk pakker man dagligt 375 frikadeller til sultne kunder, og resten af frikadellerne sælges hos størstedelen af OK Plus-butikkerne på Sjælland og til kantiner i området. 

- Det er blevet en kæmpe succes, understreger Michael Jakobsen.

Michael Jakobsen er gammel slagter, derfor havde han opskriften klar og en særlig interesse i at udvikle både frikadellekonceptet og andre madkoncepter i butikken.

Svigermoderen var med til at stege frikadeller i starten og et par almindelige pander slog til i den første tid. Den tid er for længst forbi - i dag er fire medarbejdere beskæftiget i frikadelle-delen.

Hver uge går 11.000 frikadeller gennem produktionen i køkkenet i Vallensbæk.

- Krydderiblandingen har jeg selv udviklet og har patent på. Den kan ikke kopieres.

Gazellen var ikke i tankerne
At successen kunne udmunde i en kåring som gazelle var ikke i Michael Jakobsens tanker.

- Jeg elsker min butik og har det godt med vores kunder og medarbejdere. Det er det, jeg sætter højt i min hverdag, siger han.

Regnskabet er fulgt godt med, og det ligger bag udnævnelsen til gazelle 2016.

Gazellekriterierne er:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

indbrud i vinhandel kokkedal

Vinhandler fik stjålet for flere millioner kroners champagne i spektakulært indbrud

Black Friday

Guide: Sådan får du mest ud af Black Friday

Onlinehandel Black Friday

Advarsel før Black Friday - sådan undgår du at blive snydt på nettet

Døde grise foran Lorry

Døde smågrise efterladt flere steder i København - kendt skralder står bag

Vallensbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere