Frifundet for voldtægt af 17-årig: Nu ruller sagen igen

En tilsyneladende sprængfarlig sag starter nu i landsretten.

Frifindelse af tre unge, der ifølge anklageren voldtog en beruset pige med insulinmangel, har tidligere ført til vrede og demonstrationer.  I dag skal sagen for landsretten. 

Den startede en nat i septemper 2014 ved en ungdomsfest i Herfølge. Her er tre 17-årige drenge anklaget for at have voldtaget en jævnaldrende pige på en græsplæne ved et forsamlingshus.

To af de tiltalte havde på skift samleje og oralsex med pigen bag en busk, mens den tredje forsøgte at have samleje med hende op af et træ. Spørgsmålet er, om det der skete, kan kategoriseres som voldtægt.

Ifølge anklageren var pigen i så beruset tilstand og påvirket af insulinmangel, at hun ikke kunne modsætte sig. Et vidne har berettet, at hun væltede rundt og var svært at komme i kontakt med, ligesom en af de tiltalte drenge har forklaret, at hun var i hjælpeløs tilstand.

Men i Retten i Roskilde blev der tilbage i april lagt væk på, at pigen ikke tydeligt nok modsatte sig handlingerne. Hun fremstod normal, og hun kunne gå delvist med støtte fra andre. Derfor mente retten ikke, der var tale om voldtægt.

Den vurdering fik store dele af befolkningen og politikere op af stolene. Frifindelsen affødte en række vrede diskussioner om opfattelsen af voldtægt, og der blev afholdt flere demonstrationer.

Nu får landsretten det sidste ord, når de i dag og torsdag skal gennemgå sagens beviser og vurdere den skæbnesvangre fest i Herfølge for to år siden.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik