Frifundet for menneskesmugling: 'Vi fortsætter'

Fire unge blev tidligere i dag frifundet for menneskesmugling, men selvom lettelsen er stor, er de unge langt fra tilfredse.

Omfavnelser og lykønskninger fløj gennem luften uden for Københavns Byret i eftermiddag i minutterne efter at fire unge blev frifundet for menneskesmugling. 

quote Det er en sejr, men det er kun en sejr for os fire.

Calle Vangstrup, frifundet for menneskesmugling.

De fire var tiltalt for at fragte op mod 17 flygtninge til Sverige i båd over Øresund sidste efterår. En lovovertrædelse der kan give op til to års fængsel, hvis man bliver dømt. 

Men det gjorde de fire unge ikke. 

- Jeg er glad for, at jeg er blevet frifundet, men jeg lider af angst, depression og stress som følge af retssagen, og det stoppe ikke bare, fordi der er afsagt dom. Det er en sejr, men det er kun en sejr for os fire, og det fjerner ikke fokus fra de tusindvis af mennesker, der lever under andre vilkår end os her i Danmark, siger Calle Vangstrup, der er en af de frifundne. 

Sammen med de andre frifundne vil han fortsætte med at hjælpe flygtninge - også selvom det er imod loven. 

quote Det skal ikke være ulovligt at hjælpe mennesker på flugt.

Annika Holm, frifundet for menneskesmugling

- Det er en lille sejr, men det skal ikke være ulovligt at hjælpe mennesker på flugt, og kampen for at ændre lovgivningen fortsætter, siger Annika Holm, der er den af de frifundne, der stod til den længste straf.

Hun håber, at frifindelsen vil få flere til at udfordre lovgivningen. 

- Jeg håber, det vil vise andre, at de ikke skal lade sig skræmme, hvis de vil hjælpe folk på flugt, siger Annika Holm.

De fire unges sag er ikke enestående. I august i år blev et byrådsmedlem fra Aarhus ligeledes frifundet for menneskesmugling efter at have huset to migranter.

Derimod blev forfatteren Lisbeth Zornig og hendes mand dømt skyldige i menneskesmugling i Østre Landsret i september. De tilbød en flygtningefamilie et lift fra Rødbyhavn.

Hør de frifundnes pressemøde foran retten lige efter frifindelsen: 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik