Fremtrædende socialdemokrat går i rette med akutpakken

Internt hos Socialdemokraterne begynder kritikken af den omstridte akutjobpakke nu at pible frem.

Det er partiets formand for Region Hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen, der åbent lufter sin utilfredshed med ordningen, der har til hensigt at skaffe job til de tusindvis, som mister dagpengeretten de kommende måneder.

Men akutjobpakken leverer ganske enkelt ikke den tilstrækkelige medicin til at løse de massive problemer, lyder det fra Vibeke Storm Rasmussen.

- Det er nogle nødløsninger, man forsøger sig med. Det er, hvad det er. Man kan ikke kalde det andet. Jeg ved ikke, om de selv mener, at det er andet. Men det virker som om, at de forsøger at redde noget, siger hun til ekstrabladet.dk.

Vibeke Storm Rasmussen mener ikke, at akutjobpakken sætter ind dér, hvor problemet er størst: Der mangler kvalificeret arbejdskraft på det danske arbejdsmarked.

- Man er simpelthen nødt til at lave nogle ting, som også kan række på den lange bane, og som virkelig flytter vores samlede arbejdsstyrke opefter, siger hun til ekstrabladet.dk.

Og det haster, mener Vibeke Storm Rasmussen.

- Man skal se at komme i gang. Sporene skræmmer jo. Man har været for optimistiske i forhold til, at det her ikke ville bide sig rigtig fast, siger hun og leverer en opsang til sine politiske kolleger på Christiansborg.

- Jeg tror, at hele Folketinget har undervurderet, hvor alvorligt problemet er. Jeg har ikke hørt nogen i Folketinget snakke om de her ting. Vi andre har forsøgt at påpege det af flere omgange, men de har slet ikke talt om det i Folketinget, siger Vibeke Storm Rasmussen til ekstrabladet.dk.

ekstrabladet.dk har bedt beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) forholde sig til kritikken fra Vibeke Storm Rasmussen.

Gennem sin spindoktor har ministeren sendt dette skriftlige svar:

'Vibeke Storm Rasmussen har ret i, at man formentlig undervurderede problemet, dengang man besluttede reformen og ikke mindst indfasningen af den. Derfor er det godt, at vi med Enhedslisten forlængede indfasningen af reformen et halvt år og flere gange har udvidet den jobrotationsordning, som Storm Rasmussen omtaler.

Og ikke mindst, at vi har vedtaget den uddannelsesordning, som sikrer uddannelse og forsørgelse til dem, der måtte opbruge deres dagpenge efter nytår. Derimod har det ansvarlige parti Venstre ikke ville være med til noget som helst for at afhjælpe problemet.'


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik