Fremtidens vindmøller skal flyde på havet

Fremtiden for vindenergi ligger på havet. Ny forskning skal i bogstaveligste forstand få møllerne til at flyde på havoverfladen. Det gør de ikke i dag, hvor det er teknologien, vi kender fra møllerne på land, som bliver overført til havvindmøller, skriver DAGBLADET Roskilde.

Risø-DTU er sammen med partnere i blandt andre USA, Frankrig, Holland og Norge gået i gang med at udvikle de nye møller, som man på sigt håber kan producere 20 megawatt per mølle. Til sammenligning producerer de største havmøller i dag to-tre megawatt.

Den nye type havmøller åbner op for, at man kan "høste" vinden, hvor der er meget store dybder, men er der bare 30-60 meter til havbunden, så viser de nyeste studier, at det vil være mere rentabelt med flydende møller frem for den type møller, vi kender i dag.
 
- Vi er lige begyndt vores firårige forskningsprojekt, og det skal først og fremmest undersøge, om teknologien kan anvendes. Det tror vi på, men fra at have formodninger og til en egentlig implementering er der langt, siger forskningsspecialist Troels Friis Pedersen fra afdelingen for vindenergi på Risø-DTU, som har seks mand på projektet, til DAGBLADET Roskilde.
 
Risø har allerede planer om at opstille en mindre demonstrationsmølle i Roskilde Fjord i nærheden af Risø.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik