Fremtid for Høvelte på spil i dag

I dag fortsætter forhandlingerne om forsvarets fremtid. Regeringen ønsker at lukke kasernerne i Høvelte og Varde, men i Allerød kæmper borgmester Erik Lund (K) mod en lukning af kasernen i Høvelte. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kasernen huser Den Kongelige Livgarde og har 600 fastansatte officerer og servicepersoner, en stor del af dem bor i Allerød Kommune. De risikerer nu at skulle arbejde på Vordingborg Kaserne, hvor der er planer om at flytte Livgarden hen.

- Det er stærkt bekymrende. Så kan man vælge som familie at bryde op til Vordingborg eller aldrig at være hjemme. De er den kampenhed, der har sendt flest soldater til Afghanistan og har haft flest tab. Det er at trampe på dem at sige tak for indsatsen og smide dem til Vordingborg, siger Erik Lund.

Parterne bag forsvarsforliget skal finde besparelser for i alt 2,7 milliarder kroner, men det hjælper ikke at lukke Høvelte, indvender han:

- Alle deres begrundelser og økonomiske aspekter for at lukke Høvelte er skudt ned. Der er ingen fortjeneste. Til gengæld er der en besparelse på 86 millioner kroner ved at lade være med at flytte.

Han håber, resultatet i dag bliver, at regering vælger at bruge et par år på grundigt at analysere sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik