Frelsens Hær måtte tilkalde varevogn efter TV 2 Lorry-indsamling

- Jeg er en gammel kone efterhånden, men jeg stod med våde øjne meget af aftenen, siger herbergsleder efter tøjindsamling.

quote Det er så skønt at se danskerne og københavnerne stå sammen

Dorrit Bruun Olesen, herbergsleder hos Frelsens Hær København

I bidende blæst og temperaturer langt under frysepunktet stod Frelsens Hær klar til at modtage varmt tøj og lunt sovegrej til de hjemløse i haven foran TV 2 Lorry tirsdag aften.

Anledningen var, at TV 2 Lorry ryddede aftensendefladen for at sætte fokus på de hjemløses kamp mod kulden.

Med studiet flyttet udendørs, tørt brænde ved ildstederne og dampende varm suppe i gryden inviterede vi alle fra hele sendeområdet, både dem med og uden hjem, til at slå vejen forbi for enten at give eller tage overskudstøj og få en skål varm suppe. 

Overrumplende tilslutning 

Spørger man i dag, dagen derpå, hvordan tøjindsamlingen gik for Frelsens Hær, falder svaret prompte:

quote Det var helt vildt! Vi er slet ikke kommet igennem det hele endnu

Dorrit Bruun Olesen, herbergsleder hos Frelsens Hær København

- Det var helt vildt! Vi er slet ikke kommet igennem det hele endnu. Vi har kun nået at sortere den ene halvdel nu, men der er kommet så mange gode ting, siger Dorrit Bruun Olesen, som er herbergsleder hos Frelsens Hær.

Indtil videre har udbyttet resulteteret i 15 soveposer, 16 liggeunderlag og en masse godt termotøj.

Desuden valgte flere at bidrage med helt nye jakker og vinterstøvler. Og den slags varmer, lyder det fra herbergslederen.

Mængden af tøj kom bag på lederen, som måtte bestille en varevogn fra en frivillig i organisationen for at få flyttet de store mængder tøj.

- Vi er simpelthen så taknemmelige over dem, som har hjulpet os. Og nu mangler vi ikke mere tøj! Vi har til de næste to vintre, siger Dorrit Bruun Olesen til TV 2 Lorry.

Sammenhold i kulden 

Generelt glæder herbergslederen sig over, at mærke danskerne stå sammen om den gode sag, når der for alvor er brug for medmenneskelighed.

Og det kan man altså ikke undgå at blive lidt berørt af, fortæller hun:

- Jeg er en gammel kone efterhånden, men jeg stod med våde øjne meget af aftenen. Der var blandt andet et par, som var gået hele vejen fra Emdrup med en cykel, som var fyldt med tøj i poser. De havde så meget, at de ikke kunne komme ind i toget.

quote Jeg er en gammel kone efterhånden, men jeg stod med våde øjne meget af aftenen

Dorrit Bruun Olesen, herbergsleder hos Frelsens Hær København

- Det er så skønt at se danskerne og københavnerne stå sammen, siger hun.

Blandt donationerne var der også hundemad til de hjemløses hunde, ligesom en pige fortalte sin mor, at de hjemløse gerne måtte få hendes sovedyr, beretter Dorrit Bruun Olesen, som selv tilbragte natten på nødherberget på Grundtvigsvej 17 på Frederiksberg.

De nederste i fødekæden 

Her blev de hjemløse klædt godt på med varmt tøj, før de igen gik på gaden onsdag morgen. Og i nattens løb er Dorrit Bruun Olesen blevet overbevist om, at nødherberget gør en forskel. 

- Der var en lille, tynd mand på nødherberget i nat. Det er de hjemløse, som er nederst i fødekæden, som tager på nødherberg, så han havde heller ikke særligt varmt tøj på, da han kom. Jeg er sikker på, at han var død, hvis han havde ligget på gaden i nat, siger Dorrit Bruun Olesen.

Selvom herberget nu har masser af tøj, har de fortsat brug for hjælp. Der mangler nemlig fortsat frivillige til at være på nødherberget på Grundtvigsvej 17 på Frederiksberg om natten. 

Hvis du vil hjælpe, kan du finde kontaktoplysninger ved at trykke her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik