FredsVagten flyttes efter 5735 dage foran Christiansborg

På grund af renovering af slotspladsen må FredsVagten flytte fra sin ellers så faste plads foran Christiansborg. Men demonstrationen fortsætter.

Det er ikke af egen fri vilje, at protestdemonstrationen FredsVagten for en periode må flytte sig væk fra Christiansborg Slotsplads, hvor den i intet mindre end 5735 dage har holdt til.

Men i dag, fredag kl. 13.00 flytter FredsVagten sit grej. Det skriver bagmanden Bo Richardt i en pressemeddelelse.

quote Vi finder det fortsat nødvendigt at markere modstand mod den danske bøllestats krigerriske institutioner, der ligger på og omkring Slotsholden,

FredsVagt, Bo Richardt

- Vi finder det fortsat nødvendigt at markere modstand mod den danske bøllestats krigerriske institutioner, der ligger på og omkring Slotsholden, og vi viser mangfoldigheden og kærligheden med farver op imod den sorte død vores ledende magthavere står for, skriver FredsVagten Bo Richardt. 

Det bliver dog ikke langt, at den stædige demonstration flytter. Under renoveringen af slotspladsen, der skal områdesikres for omkring 46 millioner kroner, vil FredsVagten være at finde på den lille trekantede plads foran Holmens Kirke ved Holmens Bro under 100 meter der fra.

- Vi er fortsat stædigt underbemandede og overaldrede og nye tider kræver nyt grej. Så samme dag, som vi flytter, introducerer vi nogle nye opslagstavler, som vi af historiske grunde kalder satellitter, skriver Bo Richardt.

-  Vi satser på at løse de nye logistiske udfordringer med kreativitet og hævd på vort grej, der står udsat i byrummet.

Selvom FredsVagten selv er en fredelig protest har de mistet flere skilte undervejs, men det får dem ikke til at opgive fremtidsplanerne trods flytningen.

- Vi lever med det. Vi indser, at det betyder noget, når nogen ulejliger sig med at slæbe vores opslagstavler over og dumpe dem i kanalen. Den ene fiskede vi op igen – den anden forsvandt, skriver Bo Richardt.

Fredsvagten har vogtet om freden på Christiansborg Slotsplads siden 19 oktober 2001.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20160205-173113-4-1000x667we.jpg

Opsigtsvækkende meldinger fra borgmester følges af partiledelse

københavns rådhus

Forvaltning finder rod i regnskaberne for over 37 millioner kroner

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere