Borgerinitiativet Nørrebro Tager Gaden Tilbage mødes i dag på Hermodsgade til freds-demo kl. 17.00. Foto: Google Maps

Freds-demo efter knivstikkeri: Nørrebro tager gaden tilbage

En 37-årig mand blev fredag stukket ned på Ydre Nørrebro, lørdag varsler borgerinitiativet Nørrebro Tager Gaden Tilbage freds-demo på gerningsstedet.

En 37-årig mand blev stukket med kniv tre gange - to gange i ryggen og en gang i benet - ved højlys dag på Hermodsgade på Ydre Nørrebro. 

Politiet leder efter gerningsmanden, som de kender identiteten på. Den 37-årige mand uden for livsfare og er udskrevet igen.

Men for alle dem, som bor i området er historien langt fra slut. De må leve med den usikkerhed, der følger med, hver gang knvistikkerier og vold finder sted uden for deres dør.

Derfor vil borgerinitiativer Nørrebro Tager Gaden Tilbage igen gå på gaden, for at markere at Nørrebro tilhører de fredelige beboere. Det gør de med en fredelig demo på Hermodsgade ud for nr. 20 kl. 17.00 i dag.

 - Formålet er at markere, at det ikke skal være bøller og voldsforbrydere, der skal bestemme i vores boligkvarter. Når sådan noget sker, er der meget usikkerhed, man kan blive bange for at gå ud. Vi laver den her markering for at vise, at vi godt tør være her. Det skal bøllerne ikke bestemme, siger Terje Bech, som er med i borgergruppen Nørrebro Tager Gaden Tilbage.

Den fredelige demo foregår ved, at beboere kommer med blomster, kaffe og kage, og er med til at markere, at Nørrebros borgere vil en fredelig bydel. 

Det handler ikke kun om, at tage gaden tilbage, det handler også om, at borgerne får snakket sammen og delt de oplevelser, de har haft, forklarer Terje Bech.

- Nogen har måske set noget fra deres altan, andre har og set og hørt en masse politibiler. Det er vigtigt at få snakket om den oplevelse, så man ikke er alene med det, siger han til TV 2 Lorry.

Det er langt fra første gang, at Nørrebro Tager Gaden Tilbage, kan ses i bybilledet i en af deres fredelige protester.

 - Det gør vi hver gang, der har været noget. Dagen efter en episode vil man somregel kunne se, at vi står på stedet, siger Terje Bech.

Indtil nu har Nørrebro Tager Gaden Tilbage haft omkring 40 lignende arrangementer på Nørrebro.

Om Nørrebro Tager Gaden Tilbage

Borgerinitiativet består af 10 kernemedlemmer.

Gruppen iværksætter en sms-kæde, som giver besked om initiativer på Nørrebro.

Nørrebro Tager Gaden Tilbage har også været med til at arrangere fester.

Det er også borgergruppens medlemmer, som står bag opsætningen af skulpturen Nørrebros Hjerte. Skulpturen forestiller et stort hjerte, som er skabt af en masse sammensmeltede våben. På skulpturen står skrevet på forskellige sprog: Vi vil leve sammen.