Frederikssund knækker kurven: Flere unge uddannes

Når unge dropper ud af en uddannelse, så er Frederikssund blevet dygtige til at få dem i gang igen

Der kan være mange grunde til det - men hver gang kan det give problemer, når et ungt mennesker enten ikke kommer i gang med en uddannelse - eller forlader den, de er i gang med. Frederikssund kommune har sat massivt ind på at få de unge placeret i nye uddannelsesforløb, så flere ender med at kunne klare sig selv.

- Et kvalificeret valg af uddannelse samt den nødvendige fastholdelse er afgørende faktorer for at få de unge uden uddannelse i gang, fastslår Keziban Bilal Aydin i en pressemeddelelse fra Frederikssund Kommune.

Keziban Bilal Aydin er leder af Ungekontakten på Campus Frederikssund. Og netop det, at Ungekontakten er placeret på Campus Frederikssund, som er et samarbejde mellem foskellige uddannelsesinstitutioner - og ikke på rådhuset - ser hun som en væsentlig del af forklaringen på succesen.

Unge under 30 år, som hverken har uddannelse eller job, kan modtage uddannelseshjælp ( i stedet for kontanthjælp). Og det er den gruppe, Frederikssund har haft held til at reducere. Faldet er ifølge Frederikssund kommune på 11,1 procent - det svarer til, at kommunen i dag har 241 modtagere af uddannelseshjælp.

Og når medlemmer af den gruppe mødr op i Ungekontakten, bliver de hurtigt sat sammen med medarbejdere, der kan gå i gang med at hjæpe dem. Og stedets medarbejdere har tætte forbindelser til uddannelsesinstitutionerne.

-Det betyder, at indsatsen for den enkelte unge kan justeres løbende, så den unge bliver parat til at påbegynde en uddannelse, og mindsker risikoen for at den unge dropper ud af studiet, siger Keziban Bilal Aydin.

Næste år er det Frederikssund Kommunes ambition at reducere antallet af unge på uddannelseshjælp med yderligfere syv procent.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik