Frederiksbergs borgere må bestemme, hvor nye træer skal stå

Der er afsat 1,5 millioner kroner til flere træer på Frederiksberg. Hvis du bor på Frederiksberg, kan du være med til at bestemme, hvor de nye træer skal stå.

Frederiksberg vil være grøn.

Faktisk vil kommunen være så grøn, at træer for 1,5 millioner kroner skal være med til at styrke den grønne identitet, som kommunalpolitikerne higer efter.

quote Vi ved, at rigtig mange sætter stor pris på træerne og de naturoplevelser, de giver.

Jørgen Glenthøj, borgmester i Frederiksberg Kommune, Kons.

En del af de mange træer skal plantes på Frederiksberg Allé ned mod Vesterbrogade - men herfra stopper den planlagte udplantning også.

Kommunen ønsker nemlig, at de 105.044 borgerne, der bor indenfor kommunegrænsen, skal være med til at udpege der, hvor der kunne mangle et eller flere træer. 

- Ingen kender en by bedre end dens borgere. Vi ved, at rigtig mange sætter stor pris på træerne og de naturoplevelser, de giver. Derfor vil jeg opfordre alle til at komme med deres input til, hvor der mangler træer, der kan være et givent sted, siger borgmester Jørgen Glenthøj, Kons., i en pressemeddelelse.

fakta om flere træer på Frederiksberg

Forslag til træernes placering modtages af kommunen indtil den 1. juli (du kan sende dit bud til kommunen ved at klikke her), hvorefter alle forslag bliver vurderet af By- og Miljøudvalget.

Til sidst bliver det besluttet, hvor de mange nye træer skal plantes - men ikke alle kan forvente, at få drømmetræet plantet i baghaven, understreger kommunen.

- Får vi mange forslag, skal vi naturligvis prioritere dem, vi finder allerbedst og som vil skabe mest værdi for byen som helhed, siger Jan E. Jørgensen, V., der er formand for Frederiksbergs By- og Miljøudvalg.

quote Får vi mange forslag, skal vi naturligvis prioritere dem, vi finder allerbedst og som vil skabe mest værdi for byen som helhed.

Jan E. Jørgensen, V., fmd. By- og Miljøudvalget Frederiksberg

- Samtidig er der også praktiske hensyn, der kan sætte grænser for, hvor og hvor mange træer, der kan være et givent sted, siger han.

De endelige udplantnings-beslutninger sker i løbet af august, hvorefter træerne bliver plantet. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere