Frederiksberg: Voldsomt snefald reddede skøjtebane

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel er en tilbagevendende tradition, der i år var lige ved at gå i vasken på grund af den milde vinter, men så kom sneen.

Frederiksberg Kommune overvejede at udsætte den traditionsrige åbning af skøjtebanen, fordi plusgrader i november gør det svært at lave en ordentlig skøjtebane.

Men i sidste uge fik kommunen så uventet hjælp fra det voldsomme snevejr, der ramte store dele af Hovedstadsområdet.

Slush-ice blev til skøjtebane

Det store snevejr, der natten mellem lørdag den 21. og søndag den 22. november lagde sig som et tykt tæppe over det meste af landet er i løbet af den seneste uge møjsommeligt blev omdannet til skøjtebaneis.

Sneen lagde sig i den ramme, som er lavet til skøjtebanen, og da der kom frostskorpe på sneen, vandede kommunens medarbejdere sneen og omdannende den til slush-ice. Medarbejderne vandede skøjtebanen lidt ad gangen, så ikke sneen blev skyllet væk, og tirsdag aften satte man så køleanlægget i gang.

Onsdag slog medarbejderne hul på de luftlommer, der var, og fyldte dem med vand. Torsdag skar de isen til og fjernede ujævnheder. Lørdag stod banen klar og jævn til skøjteglade frederiksbergborgere og gæster.

Stolt borgmester

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) er imponeret over indsatsen:

- Det er kreative og dygtige folk, som ikke lader sig slå ud af udfordringer. Stor ros medarbejderne, siger Borgmesteren i pressemeddelelse.

Også skøjtebanen i Lindevangsparken åbnede lørdag. Begge skøjtebaner er åbne til søndag den 28. februar. Juletræet på pladsen foran rådhuset blev midlertidigt lagt ned søndag på grund af stormen Gorm. Træet bliver rejst igen tirsdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik