Frederiksberg vil sænke fartgrænserne

Frederiksberg Kommune vil søge om tilladelse til at sænke hastigheden flere steder, efter minister bløder op på reglerne.

Fremover vil bilister på Frederiksberg formentlig blive mødt af flere skilte, hvor der står 40 km/t. Transportministeren har nemlig gjort det nemmere for kommunerne at få tilladelse til at sænke fartgrænserne fra 50 km/t til 40 km/t for at passe på de bløde trafikanter. 

quote  Vi vil gerne have mange flere veje, hvor man kun må køre 40 km/t af hensyn til trafiksikkerheden.

Jan E. Jørgensen, formand for By- og Miljøudvalget Frederiksberg Kommune. 

Hvor kommunerne i dag skal kunne dokumentere, at der sker mange ulykker på en strækning på grund af fart for at få tilladelse til at sænke fartgrænsen, bliver det fremover nemmere at få et ja.  

- Fremover kan kommunerne søge om lov, hvis der bare synes at være en risiko. Og det giver god mening, at vi skal køre langsommere, eksempelvis hvor der færdes mange børn, siger Transportminister, Ole Birk Olesen (Liberal Alliance) til Politiken. 

Den udmelding er de rigtig godt tilfredse med i Frederiksberg Kommune. 

- Vi vil gerne have mange flere veje, hvor man kun må køre 40 km/t af hensyn til trafiksikkerheden, siger Venstres Jan E. Jørgensen, formand for By- og Miljøudvalget Frederiksberg Kommune til TV2 Lorry. 

Farten ned på små veje

Kommunerne skal stadig søge om tilladelse til at sænke fartgrænserne hos Politiet, men de nye regler skal gøre det nemmere for kommunerne at få tilladelsen.

- Før politireformen, havde vi vores eget politi på Frederiksberg, og de var sådan set ret fleksible med at give os lov. Men da det så overgik til Københavns Politi, så blev de meget ufleksible, siger Jan E. Jørgensen, formand for By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune.  

Han håber, at de nye regler gør det muligt at få sænket farten på de mindre veje i kommunen eksempelvis ved Forum og området ved Moltkesvej på Frederiksberg, hvor der kommer en ny svømmehal.

- Det sjove er, at hastigheden for det meste er lav på de her veje, men der er enkelte, der kører for stærkt, og det er sådan set dem, vi gerne vil have fat på, siger Jan E. Jørgensen.

Ministerens ændringer forventes at træde i kraft til sommer.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik