Frederiksberg vil huse flygtninge i København

Næsten halvdelen af de flygtninge, som Frederiksberg Kommune modtager, skal sendes til København, mens Frederiksberg finder boliger til flygtningene.

Frederiksberg Kommune har ikke selv plads til alle de flygtninge, som kommunen skal modtage.

Derfor besluttede den lille kommune midt i København mandag aften at arbejde videre med et forslag, hvor næsten halvdelen af de flygtninge som skal til Frederiksberg skal placeres i Københavns Kommune. Det skriver DR P4 København.

Det er dog ikke med kommunens gode vilje, at man midlertidigt vil placere 110 af 256 flygtninge i nabokommunen, siger Pernille Høxbro (K), som er formand for Frederiksberg kommunens socialudvalg.

 - Vi er enormt pressede på Frederiksberg, fordi vi er Nordeuropas tættest bebyggede kommune, i forhold til både at finde midlertidige indkvarteringssteder og permanente boliger, siger hun til DR P4 København.

Læs også: Socialdemokraterne - Pinligt at deportere flygtninge til København 

Ifølge loven er det muligt at placere flygtninge midlertidigt i andre kommuner end dem, de ellers er placeret i.

Frederiksberg har planer om, at de flygtninge de ikke selv har plads til skal huses i Valby. Men Valby huser allerede Københavns midlertidige flygtninge, og det giver ikke mening også at placere Frederiksbergs flygtninge her, mener integrations- og beskæftigelsesborgmester i København Anna Mee Allerslev (R).

 - Frederiksberg er en af landets rigeste kommuner, og de burde kunne finde en god placering selv. Vi er nødt til at have en god spredning, så det er ikke godt nok af en rig kommune med overskud, siger hun til DR P4 København.

Hun frygter, at der går lang tid, før Frederiksberg finder et alternativ til den midlertidige løsning. Men den frygt er ubegrundet, understreger Pernille Høxbro.

 - Det er et midlertidigt opholdssted, og de skal videre hjem til Frederiksberg og have deres egen bolig. Fuldstændig som de flygtninge, der bor på vores midlertidige opholdssteder på Frederiksberg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

bykonger

Disse Lorry-bykonger har været borgmestre i længst tid

Ole Bjørstorp

Bykonge vraget og er snart færdig som borgmester - her er afløseren

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere