Frederiksberg når klimamål tre år før tid

Frederiksberg udleder 50 procent mindre CO2 end for 12 år siden - og dermed har kommunen nået sit klimamål tre år før tid.

På Frederiksberg er de bare lidt grønnere end de fleste andre.

Kommunen, der som én af de få har en træpolitik, der indebærer, at man skal kunne se et træ fra alle boliger og lejligheder, er også foran deres egne mål for klimaet og miljøet.

Det fremgår af Frederiksbergs grønne regnskab, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Byen midt i byen har reduceret CO2-udledningen med 2,3 tons årligt, hvilket er det laveste nogensinde i kommunen.

Og så er det tilmed sket i en periode, hvor der har været befolkningstilvækst i kommunen.

- At vi er kommet i mål med vores klimamål tre år før tid, er naturligvis tilfredsstillende, og det er et flot resultat for Frederiksberg som by. Når det så er sagt, så skal vi se fremad mod nye mål, for indsatsen for en grøn og bæredygtig by er aldrig slut, siger borgmester Jørgen Glenthøj fra Konservative.

Reduktionen er sket primært ved, at antallet af ejedomme, som har været opvarmet med olie, er blevet mindsket, og at næsten alle ejendomme på Frederiksberg nu bliver opvarmet med fjernvarme.

Kommunen pointerer dog, at CO2-reduktionen er sket i alle sektorer.

Det gælder for eksempel vindenergien i Danmark, som blandt andet forsyner kommunen med el, ligesom bæredygtig transport med særligt cykel og den kollektive transport har haft stor effekt.

Det endelige mål for Frederiksberg er, at blive CO2-neutral i 2035. Målet er ambitiøst, lyder det fra kommunen, som på vejen vil nå delmålet at have reduceret CO2-udledningen med 85 procent i forhold til 2005 i 2030.

- At gå fra 50 til 85 procent bliver sværere end at gå fra 0-50 procent, da den tilbageværende udledning ikke kan løses med centrale indsatser i varme og elsektoren. Vores opgave bliver at få CO2 fra plast i affaldsforbrændingen ned og især at omstille transporten til el, brint eller andre drivmidler på vedvarende energi, siger Jan E. Jørgensen fra Venstre, der er formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik