Frederiksberg Kommune bliver stævnet

Frie Børnehaver og Fritidshjem mener, at Frederiksberg kommune har opsagt institutionen Lindevang på et fejlagtigt grundlag og frygter andre kommuner vil følge trop.

Frie Børnehaver stævner derfor nu kommunen.

Frederiksberg Kommune opsagde i oktober driftsoverenskomsten med den selvejende institution Lindevang Børnehave.

Se indslag: Nepotismesag får konsekvenser

Det gjorde de på grund af mistanke om nepotisme, efter det kom frem, at 5 medarbejdere er i familie med børnehavens leder.

Men Børne- og Ungeforvaltningen på Frederiksberg har begået alvorlige fejl i sagen og begår magtfordrejning. Det siger Jens Terp, formand for Frie Børnehaver og Fritidshjem, der er paraplyorganisation for 450 selvejende og private institutioner i Danmark.

- De har skiftet fokus fra nepotismesagen til andre forhold i institutionen, som har meget lidt væsentlig karaktér af, at man kan opsige noget som helst, siger Jens Terp til DR København.

Jens Terp frygter, at andre kommuner vil bruge sagen på Frederiksberg som løftestang til at opsige aftaler mellem kommuner og selvejende institutioner på stribe.

- Hvis det er muligt at opsige driftsoverenskomster for alle landets 1000 selvejende institutioner på denne her måde, så kan man kommunalisere alle selvejende institutioner i morgen, hvis det skulle være, og det kan vi ikke leve med, siger Jens Terp.

Derfor lander der en stævning i kommunens postkasse om to uger, er forklaringen fra Jens Terp.

Selvom Frederiksberg Kommune har udsigt til en stævning, så fastholder man, at alt er foregået efter bogen i nepotisme sagen.

Den konservative børneudvalgsformand på Frederiksberg Pernille Høxbro siger:

- Vi har opsagt institutionen ud fra saglige begrundelser i, at vi ikke har tillid til institutionens ledelse på baggrund af den omfattende nepotisme, der har været i institutionen. Så hvis Frie Børnehaver vil stævne kommunen, så må vi jo tage det derfra.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik