Frederiksberg: 360 graders kamera på alle skraldebiler

Alle skraldebiler i Frederiksberg Kommune får monteret kameraer for at skabe den bedst mulige sikkerhed i trafikken og undgå højresvingsulykker.

Frederiksberg Kommune har øget fokus på trafiksikkerheden, og i den anledning vil alle byens skraldebiler i løbet af den næste måned få monteret 360 graders kameraer.

Det betyder, at der kommer kamera på hver af bilens fire sider, som sender billeder til en skærm i førerhuset. Skærmen konverterer de fire billeder om til ét således, at chaufføren har billede hele vejen rundt om bilen og dermed  kan se alle vinkler rundt om bilen – også de, der ellers er blinde.  

00:47

Skraldemændene Per Christiansen og Remi Holmquist fortæller om de nye kameraer.

Luk video

Frederiksberg er den første by, hvor alle skraldebiler bliver forsynet med kameraer. Der er allerede kameraer på nogle skraldebiler. Arbejdet med at montere på de sidste foregår i april – efter fyraften, så det ikke går ud over driften. 

Kameraene skal både hjælpe skraldemændene med at få øje på cykelister, så der ikke sker en højresvingsulykke, men de kan også bruges, når skraldevognene kører rundt i meget smalle gader.

Nogle skraldebiler har haft kameraer tidligere, men de er ikke lige så avancerede som de nye. Og de nye kameraer er da også en stor hjælp i skraldemændenes arbejde:

- De er meget skarpere, især når man bakker, man kan nærmest se, om der ligger en mønt på jorden, siger Per Christiansen til TV 2 Lorry.