Frederiksberg forbedrer forhold for cyklister: 600 nye pladser på vej

Når sommeren er ovre, bliver det nemmere at finde en parkeringsplads til cyklen på Frederiksberg.

Det er ikke for ingenting, at København og Frederiksberg kaldes cyklernes by i den store, vide verden.

Der er cykler overalt i hovedstaden, hvor der hver dag cykles over 1,4 millioner kilometer på den tohjulede med rugbrødsmotor.

quote Jeg håber, at de nye cykelparkeringspladser vil skabe en forbedring for alle i området

Simon Aggesen, borgmester Frederiksberg, Kons.

Men de mange cyklister kræver også mange parkeringspladser.

Indtil nu har der været for få, særligt i området ved Solbjerg Plads og ved CBS’s hovedbygning. Men det er snart fortid, når Frederiksberg Kommune sammen med CBS skaber plads til hele 600 cykler mere i området.

Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Ved Solbjerg Plads har der længe været så mange cykler, at fodgængere har været generet af de mange parkerede cykler.

Derfor bliver der i løbet af sommeren etableret to cykelparkeringsøer på Solbjerg Plads samt opsætning af cykelstativer på arealet mellem Solbjerg Plads og Frederiksberg Centret.

Desuden gør kommunen plads til 25 cykler mere ved den gamle stationsbygning. I alt bliver der 223 flere cykelparkeringspladser på kommunens arealer.

Politiker: Jeg håber, at alle cyklister vil benytte sig af pladserne

- Vi arbejder kontinuerligt for at gøre Frederiksberg cykelvenlig, og her er cykelparkeringspladser vigtige. Det er nemlig en klassisk udfordring at finde cykelparkeringspladser i en tæt by.

- Jeg håber, at de nye cykelparkeringspladser vil skabe en forbedring for alle i området, både for cyklisterne og for de øvrige trafikanter, som forhåbentlig generes mindre af cykler, der står i vejen, lyder det fra borgmester Simon Aggesen fra Konservative.

I Frederiksbergs By- og Miljøudvalg er formanden Jan E. Jørgensen, V., også glad for samarbejdet, som han håber smitter af på cyklisternes parkeringsvaner.

quote Adfærd smitter. Hvis først der står en masse cykler i vejen et sted, ja så er andre mere tilbøjelige til bare at stille deres cykler samme sted.

Jan E. Jørgensen, fmd. By- og Miljøudvalget Frederiksberg, Venstre

- Adfærd smitter. Hvis først der står en masse cykler i vejen et sted, ja så er andre mere tilbøjelige til bare at stille deres cykler samme sted. Den mekanisme skal vi forsøge at undgå – og her er det naturligvis vigtigt, at vi så tilbyder de rette betingelser i form af cykelparkeringspladser. Det gør vi nu sammen med CBS og jeg håber, at alle cyklister vil benytte sig af pladserne, siger han.

CBS: Flere pladser på campus

Foruden de lidt over 200 kommunale cykelparkeringspladser, skaber CBS 377 nye cykelpladser ved deres hovedbygning, hvor der både udvides og optimeres på de eksisterende pladser.

- CBS ser frem til at kunne tilbyde flere cykelparkeringspladser på campus, og til studiestart sættes der fokus på god cyklistadfærd i området så parkering, tilgængelighed og ophold bliver en bedre oplevelse for alle i fremtiden, udtaler René Steffensen, direktør for CBS Campus Services, i en pressemeddelelse.

Anlægsarbejdet starter så småt, og cykelparkeringspladsen på Solbjerg Plads står færdig inden metroens åbning, mens de øvrig parkeringspladser bliver klar til semesterstart på CBS.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik