Frederiksberg: Du kan kun få passet dit barn i kontortiden

Kun en institution har åbent til sent i hverdagene og i weekender på Frederiksberg. Nu vil kommunalbestyrelsen slanke åbningstiderne.

For sygeplejersker, læger eller politibetjente, der ikke altid arbejder fra otte til fire, kan en børnehaves åbningstider være et større puslespil i hverdagen.

Frederiksberg Kommune har derfor indtil nu haft et enkelt dagtilbud, Børnehuset Nyelandsgården, der har udvidede åbningstider for at imødekomme forældre med skæve arbejdstider.

quote - Det er klart, at det er uheldigt i morgentimerne, især når man har små børn, men når der er så få

Karsten Lauritsen, Rad. V., formand for Børneudvalget i Frederiksberg Kommune

Nu vil et flertal af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg nedlægge tilbuddet fra den 1. maj 2017, da der ikke er nok, der benytter sig af det. 

- Tilbuddet bruges utrolig lidt, kan vi se. Så vi vil hellere sprede pengene fornuftigt, så det ikke kun er nogle få, der får gavn af det, siger formand for Børneudvalget i Frederiksberg Kommune, Karsten Lauritsen, Rad. V. 

De nye åbningstider

I dag har Børnehuset Nyelandsgården åbent fra 6 til 21 i hverdagene og fra 6 til 18 hver weekend.
Hvis kommunalbestyrelsen stemmer for at ændre de udvidede åbningstider, vil institutionen fra 1. maj 2017 have åbent fra 06.30 til 17.30 på hverdage. I weekenderne vil der ikke være åbent.

Der er sammenlagt 72 pladser til børn, der kan passes i ydertimerne, men ikke alle pladserne bruges af forældre med et såkaldt "dokumenteret krav", da det ellers ikke ville være muligt at fylde pladserne op. 

 

Kommunen giver privat pasning

For at hjælpe de forældre, der har brug for pasning i ydertimerne, tilbyder kommunen som kompensation at betale for den eventuelle private pasning, som nogle forældre har brug for for at få hverdagen til at hænge sammen. 

- Det er klart, at det er uheldigt i morgentimerne, især når man har små børn, men når der er så få, der bruger tilbuddet, må vi prioritere, siger Karsten Lauritsen. 

Kommunen sparer lidt mere end én million på at nedlægge de lange åbningstider.  

- Det er klart, at en million ikke vælter budgettet, når vi har et årligt budget på 3,5 milliarder, men hvert år skal vi altså effektivisere for 40 til 60 millioner kroner, så hvis man hver gang siger, at en besparelse er for lille, så når vi aldrig derop, siger han.  

Ventelister lukkede

Hvis beslutningen vedtages, træder den i kraft fra den 1. maj 2017, og forældrene har ikke mange muligheder for at finde institutioner i de omkringlliggende kommuner, der passer til deres behov.

quote - Jeg giver dem et løfte om at tage kontakt til København. Vi vil gøre alt for, at det her går så smidigt som muligt. 

Karsten Lauritsen, Rad. V., formand for Børneudvalget i Frederiksberg Kommune.

I Københavns Kommune har man nemlig lukket sine ventelister for personer fra andre kommuner indtil 25. oktober.

De samme gælder næsten samtlige kommuner omkring Frederiksberg. Den nærmeste er Hvidovre, hvor nogle ventelister er lukkede, mens Glostrup, Albertslund og Ballerup har deres ventelister åbne. 

Karsten Lauritsen lover til gengæld, at hans forvaltning vil forsøge at skabe et samarbejde med Københavns Kommune, så de personer, der bliver ramt, i stedet kan få deres børn i nabokommunens institutioner med udvidede åbningstider. 

- Jeg giver dem et løfte om at tage kontakt til København. Vi vil gøre alt for, at det her går så smidigt som muligt. 

Så få brugte tilbuddene:

I Børneudvalget har man lavet en analyse på hvor ofte forældrene rent faktisk brugte de skæve åbningstider. 
- Fra 06.-06.30 var der i gennemsnit et barn i institutionen
- Fra 06.30-07.00 var der i gennemsnit 10 børn i institutionen
- Fra 17.00-17.30 var der i gennemsnit seks børn i institutionen
- Fra 17.30-18.00 var der i gennemsnit 2,3 børn i institutionen
- Fra 18.00-21.00 var der i gennemsnit 1,2 børn i institutionen

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik